gmeliusSok vád éri a Google-t azzal kapcsolatban, hogy célzott hirdetéseket helyez el levelezőrendszerében. Ha ez zavarna bennünket, tegyünk ellene. Megmutatjuk, hogyan.

Scroogled kampányában, sőt azon kívül is már jó párszor támadta a Microsoft a Google-t azzal, hogy „beleolvas” leveleinkbe, hogy azután célzott hirdetéseket helyezhessen el Gmail-fiókunkban.

Van, akinek ezzel semmi baja, végül is az érdeklődési körének megfelelő ajánlatokat kap, másokat viszont kifejezetten bosszantanak ezek a hirdetések. Ha ön is ez utóbbi felhasználók közé tartozna, akkor mindenképpen érdemes a Gmelius nevű böngésző-kiegészítő segítségét kérni.

A kiegészítő innen tölthető le Chrome-ra, és innen Firefoxra – mi a Chrome-változatot próbáltuk.

scroled

Ugyanaz a levelezőrendszer, de jobbra már hirdetések nélkül.

A telepítése után a beállításokhoz kerülünk, itt határozhatjuk meg, hogyan nézzen majd ki levelezőnk, mi változzon rajta, mi tűnjön el róla. Ha a More information lehetőségre kattintunk, pontosabb (angol nyelvű) leírást is kapunk arról, hogy melyik beállítás mit eredményez.

Végül a Save my settingsre kattintva menthetjük el a beállításokat. A továbbiakban már a megváltozott Gmail felület fogad, ahol például nyoma sincs a hirdetéseknek.

(Forrás: hvg.hu)

Ha ismerősei között is van aki tiltani szeretné a Gmail felületen a hirdetéseket, ossza meg vele, Ő se bosszankodjon tovább.  😉

 

Pin It on Pinterest