Hogyan kerüld el a 10 legnépszerűbb átverést a Facebookon

Átverés - prohibited_text_11507-200A Facecrooks.com összegyűjtötte a legnépszerűbb átveréseket, amelyek időről-időre új “köntösökben” megjelennek. Aki egy ideje már rendelkezik Facebook profillal és rendszeresen látogatja az oldalt, annak egy-egy átverés, csalás már ismerős lehet. Ha eddig nem, ezután se válj áldozattá, inkább tudd meg melyek a legnépszerűbbek.

(tovább…)

Barátokat jelöl egy Facebook-vírus

A Facebook felhasználói arról panaszkodnak, hogy a fiókjaik barátnak jelölnek ismeretleneket, sőt olyanokat is, akiket korábban blokkoltak.
A közösségi oldal egyelőre hallgat a kérdésben. Egy héttel ezelőtt egy felhasználó már jelentette a közösségi oldal furcsa működését a hivatalos fórumon, azóta többen jelezték ugyanezt a problémát.
A Facebook egyelőre nem reagált a bejegyzésekre.

(tovább…)

Facebook fotó bejelölés értesítése vírust bujtathat!

Malicious emails, claiming to come from FacebookLegyetek óvatosak az olyan e-mail-el amelyik azt állítottja, hogy a Facebook azt mondja, hogy egy ismerős megjelölt egy fényképen.

Lehet, hogy te vagy a következő potenciális áldozat egy rosszindulatú támadás miatt.

SophosLabs-nál már elfogtak egy e-mail kampányt, amelynek célja, hogy megfertőzze a címzettek számítógépeit malware programmal.

(tovább…)

Spam and Scam – avagy mire vigyázz a Facebookon

Több, mint 800 millió regisztrált felhasználóval jelenleg a Facebook számít a legnagyobb közösségi portálnak. Sokak számára a Facebook jelenti azt a helyet, ahol elsőként megoszthatja a gondolatait, ötleteit, vagy ahol kapcsolatba léphet a barátaival.
Az oldal azonban nem csak a felhasználók számára kínál sokrétű lehetőségeket, de a rosszindulatú programok íróinak és a csalóknak is, akik éppen a közösségi hálózatokba fektetett bizalmat használják ki rosszindulatú programok és kéretlen levelek küldésére.
A legtöbb támadás jelenleg úgynevezett közösségi manipulációs technikákat használ, hogy több ezer felhasználóhoz juttassa el az üzeneteit, ezek pedig a spam üzenetek újra posztolása mellett csaló kérdőívekre vagy rosszindulatú weboldalakra vezethetnek.

A Norton legújabb infografikája – amely teljes méretben ide kattintva tekinthető meg – áttekintést nyújt arról, hogy milyen veszély fenyegeti a felhasználókat a Facebookon, valamint bemutatja azokat az egyszerű technikákat is, amelyek segítségével elkerülhetőek a csalások.
(Forrás: Technet.hu)

Ha hasznos volt az információ, akkor lájkold pluszegyezd, s ha szeretnél hírlevélben is értesülni bejegyzéseinkről itt feliratkozhatsz.

Csapda az ál-Facebook levél

Újabb ötletes internetes kártevő terjed, amit ezúttal Facebook-levélnek álcáztak…
A trükk lényege, hogy azt állítják, kérvényeztük Facebook-fiókunk törlését, erősítsük meg ezt, vagy vonjuk vissza a kérésünket. Aki kattint, máris csapdába esett.

SZM, Naked Security


Szép Facebook-fejléces üzenetben jön a mail. Mondjuk a Facemail.com címről, ami már eleve gyanús lehetne, de ilyenkor a legtöbb ember persze az üzenet tartalmára koncentrál, és nem az apró részletekre.

Márpedig a levél tárgya elég figyelemfelhívó, azt írják: a “Facebook fiók törlése”. Az üzenetben közlik, megkapták a kérésünket, hogy töröljék a Facebook-hozzáférésünket. Azt kérik, a következő linken erősítsük ezt meg, vagy vonjuk vissza a kérést.

Alatta ott a link is, “Click here” felirattal. Aki kattint, ráfizet, ugyanis nyomban letöltődik egy program. Látszólag egy Facebook-felületre kerülünk, ahol hozzájárulást kérnek a Java Plugin futtatásához. Ha erre is áldását adja a gyanútlan felhasználó, máris telepítette a kártevő programot. Ha valaki itt meggondolja magát, akkor az ablak újra és újra felugrik, egészen addig, míg nem engedélyezi a telepítést.

Maga a féreg lehetővé teszi számítógépünk távoli irányítását, kártékony kódokat helyez el a win32 mappába, és egy hamis Adobe Flash program letöltését is felkínálja, ami további csapdákat rejt.


Így marad a szokásos jótanács: használjátok a vírusvédelmi programokat, töltsétek le rendszeresen a biztonsági frissítéseket, de legfőképpen vigyázzatok, mire kattintotok rá.
(Forrás: bevezetem.hu)

Ha hasznos volt az információ, akkor lájkold pluszegyezd, s ha szeretnél hírlevélben is értesülni bejegyzéseinkről itt feliratkozhatsz.

Ingyen tölthetünk le teljes verziós antivírusokat a Facebookról!

Mostanában rengeteg szó esett a különböző Facebook veszélyeiről, az oldalon terjesztett kártevőkről. Ennek kapcsán érdekes lépésre szánta el magát a Facebook: több hónapra ingyen juthatunk hozzá rajtuk keresztül windowsos vagy maces antivírushoz, hogy – többek között – teljes biztonságban Facebookozhassunk.
Az újonnan létrehozott Facebook Antivirus Marketplace oldalon kedvünkre válogathatunk hat remek vírusirtó közül: Microsoft Security Essentials Free, McAfee Internet Security 2012, Trend Micro internet security (PC és Mac), Sophos Anti-Virus for Mac Home Edition, Norton AntiVirus (PC és Mac). Ezek között találunk olyanokat, amelyek eleve teljesen ingyenesek, illetve olyanokat is, amelyekért eredetileg fizetni kellene, de a Facebookról letöltve kapunk egy 6 hónapos ingyenes előfizetést a vírusadatbázisok frissítésére. Egy Facebook fiókhoz csak egy víruskergetőt választhatunk, így a letöltés előtt érdemes jól átgondolni, melyiket választanánk.
Az persze már más kérdés, hogy a hat hónapos időtartam helyett rengeteg ingyenes antivírust is választhatunk, amelyeket utána korlátlanul használhatunk (AVG, Avast, Avira stb.) mindkét platformon. A gesztus akkor is kedves a Facebook részéről, még úgy is, hogy természetesen ezúttal is “lájkolnunk” kell, ha le akarunk tölteni valamit.

(Forrás: Techline.hu)

Oszd meg a hírt ismerőseiddel, Ők se maradjanak megfelelő védelem nélkül, ha tetszett, akkor lájkold és pluszegyezd.

Pin It on Pinterest