facebook-virusAz ismerőseinket jelölgető vírus vasárnap kezdett el nagy ütemben terjedni. Mutatjuk a védekezés módját.

Fogja ismerőseink listáját, és több részletben, mindegyikőjüket megcímkézve posztol egy linket üzenőfalunkra a Facebookon, hétvégén megjelenő legújabb vírus. Ez a módszer kifejezetten gyors terjedést biztosít: ha ismerőseink nem tiltották le, hogy a nevükkel ellátott posztok automatikusan kikerüljenek az ő adatlapjukra is, úgy egy posztolással több tucatszor osztja meg magát a kártevő. A posztban linkelt oldalon természetesen vírus fogadja a látogatókat.

veszelyes ismeros jelolgeto facebook virus20130722

A védekezésnek alapvetően két módja van. Egyrészt senki ne kattintson a fenti képen láthatóhoz hasonló linkekre, de leginkább semmilyen olyan linkre, amelyikben több tucat ember is meg van jelölve, a link mögötti oldal címe nem ismerős, illetve az adott ismerős nem fűz hozzá semmilyen magyar nyelvű megjegyzést.

Ahhoz, hogy ne legyünk szándékolatlan terjesztői a hasonló kártékony oldalaknak, érdemes a Facebook idővonalas beállításaiban a “Szeretnéd felülvizsgálni, ha az ismerőseid megjelölnek egy bejegyzésben, mielőtt megjelenne az idővonaladon?” kapcsolót “Engedélyezve” állapotra kapcsolni – így ismerőseink megjelöléseiből csak az fog kikerülni a falunkra, amit jóváhagyunk.

(forrás: hvg.hu)

Ha máskor is szeretne értesülni hasonló veszélyekről, akkor iratkozzon fel hírlevelünkre, és kövesse közösségi oldalaink posztjait. Ezt a hírt pedig ossza meg ismerőseivel, Ők se legyenek a vírus áldozatai!

Pin It on Pinterest