erase_the_debt_pencil_404_clr_8717A múlt héten jelent meg a hír, hogy a Facebook bejegyzések, megosztások utólag is szerkeszthetővé válnak. A híradások szerint először Android eszközökön és a személyes Facebook profiloknál alkalmazható az utólagos javítás lehetősége, s azt írták, hogy iOS illetve asztali eszközökön, illetve a rajongói oldalak posztjainál csak később kerül bevezetésre.

Jó hírünk van…

A desktop (asztali) felületeken és a rajongói oldalaknál is működik a helyesírási hibák, a szövegek módosításának lehetősége.

A hozzászólásokat már 2012. júniusától módosíthatjuk, de azóta nagyon hiányzott ez a mostani lehetőség. Biztosan sokan vannak, akik csak posztolás után vették észre, hogy hibát vétettek a szövegben, s ekkor nem volt más lehetőség, mint törölni a posztot, vagy a megosztást és újra megcsinálni.
A poszt képekhez tartozó kísérőszövegek szerencsére ekkor is módosíthatók voltak.

képposzt szöveg módosítása

Kép alapú posztok szövegének szerkesztése után “MENTÉS” 🙂

 

A hozzászólások módosítása így működik 2012 nyara óta:

hozzászólás módosítása

Az újdonság, vagyis a személyes illetve rajongói oldal bejegyzés, illetve a megosztások módosításához a poszt jobb felső sarkában lévő lefelé mutató nyílra kell kattintani, majd a megjelenő helyi menüből a “Szerkesztés…” menüpontot kell választani.

megosztás szövegének módosítása

A megosztások és a szöveges posztok hasonló módon szerkeszthetők… oldal és személyes profil esetén is.


csoport poszt szerkesztése

A csoportokban történő megosztás és posztolás esetén is működik a szerkesztés 🙂

Már nagyon ideje volt, a posztok, megosztások utólagos szerkesztési lehetőség beépítésének, ugyanis, a hibás posztok miatt történő törlések rossz hatással voltak az oldal Insight statisztikájára. Gondoljunk bele mennyire rombolta ázsiónkat, ha hibás szöveggel megjelent posztunkra kaptunk lájkokat, vagy kritikus kommenteket, s törléssel és újra elhelyezéssel tudtuk javítani. Akik addig reagáltak mit gondolhattak erről?

Reméljük segítettünk, s ezentúl kevesebb helyesírási hibát, elütésekkel tarkított bejegyzést, megosztást fogunk látni a Facebookon.  😉

Ha tetszett a cikk, oszd meg, hogy ismerőseid is megismerhessék a posztok, megosztások szövegeinek javításának lehetőségeit. Amennyiben valamit kihagytunk, vagy kérdésed lenne hozzászólásban is megírhatod itt, vagy Facebook oldalunkon is, és ha nem szeretnél lemaradni a hasonlóan fontos hírekről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre.

 

Pin It on Pinterest