Új funkciók a Facebook Messenger mobil alkalmazásábanA Facebook Messenger már majdnem mindent tud, hiszen egy éve már ingyen is telefonálhatunk aktív ismerőseinkkel, hangüzenetet küldhetünk az inaktívaknak, s most újabb funkciókkal erősítette meg a Facebook.

Néhány hete ultimátumot küldött a Facebook a mobil alkalmazások felhasználóinak, miszerint a Messengert teljesen külön választja a Facebook mobil alkalmazástól.

Új funkciók a Facebook Messenger mobil alkalmazásában – cserébe az ultimátumért 🙂  – a már meglévő ingyenes telefonálás mellé:

  • Csoportok: Mostantól csoportokat hozhat létre azok számára, akikkel a legtöbbször vált üzenetet. A csoportokat elnevezheti, fényképet állíthat be hozzájuk, és az összes csoportot egy helyen tarthatja.
  • Továbbítás: Szeretne egy üzenetet vagy fényképet továbbítani valakinek, aki nincs benne a beszélgetésben? Egyszerű rákoppintással továbbíthatja.
  • Beszélgetések hivatkozásai: Hivatkozás létrehozásával közvetlenül a kezdőképernyőről eljuthat bármelyik beszélgetéshez.
  • Fotó készítés, elküldés: Közvetlenül a Messenger alkalmazásból (annak elhagyása nélkül) tudunk fotót készíteni, majd egy gombnyomással elküldeni ismerősünknek.

fb-messenger-ujdonsagok

 

A HVG.hu ezt írta a legfontosabb frissítésekről:
“Az 5.0 verzióra frissítés után egyrészt a Messenger alkalmazással már nem csak fotókat, de videókat is küldhetünk ismerőseinknek, ha a galériából kiválasztjuk a csatolni kívánt felvételt. Másrészt ha képet szeretnénk küldeni, már annak elkészítéséhez sem kell elhagyni az appot. Ahogy a fenti képen is látható, megjelent egy kamera ikon, erre kattintva megjelenik a fotózási lehetőség, amely nagyjából a képernyő felét elfoglalja. Ha előlapi és hátlapi kamerával is rendelkezik telefonunk, a jobb alsó sarokban válthatunk közöttük, a küldés gombra kattintva pedig elkészül a fotó, amit automatikusan továbbít is az app.” 

Persze más sem tétlenkedik, a Skype most tette ingyenessé a csoportos videóhívást – azért ez még hiányzik a Facebook Messengerből.  🙄 

Mi a véleménye, tapasztalata a Facebook Messenger-ről? Írja meg hozzászólásban, s ha tetszett, akkor ossza meg másokkal is!

Pin It on Pinterest