fb insights404Ma reggelre az egyik felhasználónk új Insights felületet kapott az mellett, hogy a saját fiókjának beállítási felülete is megváltozott. Az oldal adminisztrátoroknak fokozatosan bevezetik az új Insights statisztikát, ami alaposan megújult nem csak kinézetében, hanem a megmutatott adatok rendszerezésében is. Az allfacebook.com hírei szerint egyeseknek még egy új modul, a Page to Watch is megjelent, ami lehetővé teszi számukra, hogy öt kijelölt oldal működését nyomon követhessenek.

A Facebook Insights-ról már sokszor írtunk, sajnos sok esetben az adatok több napi csúszása miatt. Reméljük, hogy a mostani változások a biztonságosabb, pontosabb adatszolgáltatást is szolgálni fogják.

Insights felülete a módosított teljesítménymérők miatt alaposan megváltozott

Korábban két teljesítménymérő (metrics) volt forgalomban, a “People Talking About Us” (ezt beszélik rólunk a Facebookon) és a “Virality.” Mit jelentettek ezek a mi marketingünk szempontjából? Nem sokat. Szerencsére most mindkettőt továbbfejlesztették.

A 2011-ben bevezetett “People Talking About Us” (PTAT) azt mérte, hogy az oldalunkat hányan lájkolták, osztották meg, hányan kommentálták, illetve hányan jelentkeztek be. Lényegében egy csomó interakciós adatot egyetlen mérőszámba sűrítettek.

fb insights700régi

Régi mérőszámok a kedvelés, elérés, beszélnek róla és a terjedés adatain keresztül mutatja a hatékonyságot, és a működés változásait.

 

Az új elemzés a PTAT helyett öt teljesítménymérőt közöl:

  1.  Oldal-lájkszám (Page Likes);
  2. aktivitás ( People Engaged) azon emberek száma, akik kattintottak, lájkoltak, megosztották a posztunkat);
  3. az oldal tagek és említések (the Page Tags and Mentions);
  4. az oldalra bejelentkezők (Page Checkins,) és
  5. más, az oldalon történt interakció (other interactions on a Page).”

A Facebook megújította a ”Virality” nevű teljesítménymérőt is annak érdekében, hogy figyelembe vegye a kattintásokat. Korábban azt mérte, hogy egyetlen posztból hány sztori született, vagyis ahányszor lájkolták, kommentálták vagy megosztották az adott posztot. Az új elemzés figyelembe veszi a kattintások számát is. Annak érdekében, hogy ez az újítás a nevében is tükröződjön, a Facebook átkeresztelte és mostantól “Elkötelezettségi ráta” a neve. Az új lapon a jobb alsó sarokban találjuk.

fb insights700

Az új Insights felülete, új mérőszámokkal

 

Konszolidált posztspecifikus adatok

Azon kívül, hogy egyes teljesítménymérőit átdolgozta, a Facebook új Page Insights elemzése konszolidált adatokat közöl minden posztra. Korábban az elkötelezettségi és az elérési adatokat elszórtan találtuk a vezérpanelen és egyesek el is tűntek a CSV letöltés során. Most az elérési, az elkötelezettség és a negatív visszajelzés adatokat egy helyen találjuk posztokra lebontva. Így néz ki:

fb insights700 post details

Posztonként az összes fontos adatot megnézhetjük

 

“Interakcióba lépettek” (“People Engaged”) Analitika

Az átalakított Page Insights egy vadonatúj “People Engaged” táblát is tartalmaz, amely nemcsak az általunk elért emberek demográfiai adatait (kor, nem, ország, város, nyelv) közli, de könnyebbé teszi annak azonosítását is, hogy ki melyik posztra hogyan rezonál. Ennek alapján sokkal okosabb tartalomstratégia dolgozható ki a Facebookra.

fb insights700 people engaged

“Interakcióba lépettek” (“People Engaged”) Analitika

 

Mit jelent ez a marketinges számára?

Mindenek előtt nagy örömöt, hiszen megbízható adatokat kapunk, amelyek alapot teremtenek egy jobb marketingstratégia kidolgozásához. Az új vezérlőpanel segítségével könnyen áttekinthető jelentést látunk a saját teljesítményünkről.

Vállalkozásunk Facebook-marketingje nagyszerű lehetőség a nyereség növelésére, hiszen a közösségi média valóban szélesíti az ügyfélbázist és növeli a márkaismertséget.

Forrás: omentor.com – Az oldalukon, a fentiekben említett változások bemutatásán kívül, jellemző marketinges hibákról is szó esik, amelyek elkerülésével bizonyosak lehetünk abban, hogy sokkal jobb eredményeket érünk el, mint amikről valaha is álmodtunk.

Ezt segítheti a még csak néhány Facebook oldaladminisztrátornak megjelenő…

Page to Watch modul – “konkurenciafigyelő”

Az allfacebok.com által közölt cikkben az új Page to Watch modul fő funkcióját így írja le:

“Kövesd nyomon bármely oldal fejlődését! Látni fogod, mennyi lájkot kapnak és tippeket kapsz arra, hogyan tartsd az ütemet.”

Az oldal adminisztrátori felületen megjelenő modulban öt versenytársat lehet kiválasztani megfigyelésre.

PagesToWatch

PagesToWatch2

 

A képek alapján, valószínűleg a kiválasztott oldalak like és elérési adatait követhetjük majd amit, ha folyamatosan láthatunk, biztosan ösztönzőleg fog hatni a versenyre.

Akinek megjelent az új Page Insights, vagy a Page to Watch modul, az írja meg nekünk mik az első tapasztalatok; milyen, számára fontos változást vett észre.

Pin It on Pinterest