tweetping

Kattints a képre – nézd meg hol kommunikálnak Twitterrel!

Időnként érkezik postaládámba olyan levél, amelyben érdekes honlapokat mutat be az írója. A mostanit megosztom veletek  :lol:.

“Ülök a simogató tavaszi napfényben, csiripelnek a madarak és a lelkem is mosolyog. Halk hang hallatszik a zsebemből, előveszem az okostelefonomat és máris olvasom a nekem szóló üzit…

Ezen mindig elgondolkodom, hogy valahol egészen máshol ül valaki egy számítógép előtt, és éppen egy üzenetet ír. Az üzenetét pedig máshol olvassák, a világ egy egészen másik csücskében, számítógépen, telefonon, tableten. De pontosan hol? Hol ülnek sokan és hol kevesen?

A twitter nálunk kevésbé ismert szolgáltatás, és most nem is szeretném népszerűsíteni. Van viszont egy nagyon szép oldal, ami azt mutatja, hol használják éppen ebben a pillanatban a twittert – TWEETPING.NET. Van egy csomó statisztika az oldalon, de azt én a lefelé mutató nyíllal eltüntettem, és csak néztem-néztem a felvillanó üzeneteket, amit valaki éppen megírt. Minden üzenet egy fényes kis pont lesz a térképen. Ahogy telik az idő, egyre több pont jelenik meg és pár perc alatt fényes helyek mutatják, hol vannak az aktív twitterezők a világban.

Érdemes megjegyezni, hogy ahol twittereznek, ott mindenféle mást is csinálnak, vagyis a térképen az rajzolódik ki, hogy hol vannak az aktív internetezők.” (forrás: egyperces.hu)

tweetping-fel-ora709

Tweetping eredménye fél óra futás után

 A Facebookhoz készült 2010-ben egy kép… Hasonlít a tweetpingére?

facebookmapoftheworld709

Facebook Map if the World – 2010

Kutattam a netet, de nem találtam a tweetping-hez hasonló online térképet amelyik megmutatnák az aktív Facebook, Google+, stb. kummunikációt. Ha találtok ilyet, kérünk osszátok meg velünk! Ha tetszett a cikk mutasd meg másnak is, oszd meg az általad használt közösségi hálózaton.  😉

 

Pin It on Pinterest