IObit Malware Fighter ProMegjelent az IObit malware-vadász programjának legújabb verziója.

A számítógépünkre betolakodó rosszindulatú kártevők olykor kicselezik vírusvédelmünket, így nem árt egy igazi malware-vadász programmal is átnézetni a gépünket.

Az IObit Malware Fighter is egy malware-, spyware-likvidáló program, ráadásul ingyenes. Legújabb változata, a Malware Fighter 2 innen tölthető le.

A letöltése, majd az exe fájlra kattintással indított telepítése után egy vonzó, jól áttekinthető felület fogad. Négy nagy modulunk van: Scan, Protect, Upgrade, Action Center, bár, mint látni fogjuk, ezekből az első kettő a fontos számunkra.

Scan opció háromféle ellenőrzést takar, közülük a Smart Scan a leggyorsabb, a Full Scan viszont a legalaposabb. A vizsgálat végeztével jelentést kapunk arról, vannak-e kártékony programok, spyware-ek stb. a gépünkön, és közvetlenül innen kezdeményezhetjük is az eltávolításukat, javításukat is.

IObit Malware Fighter404

Protect lehetőség alatt valós idejű védelmet kapunk, ezek egy részét (szerencsére csak a kisebbik részét) csak a fizetős változatra történő frissítés után érjük el, de azért az ingyenes rész védelmére sem panaszkodhatunk, a program figyeli a települni akaró sütiket, a hálózatunkat, böngészőinket. Arra készüljünk fel, hogy az ingyenes változatban az Action Center mindig fog „hibát” találni, amit amúgy további programok letöltésével lehet orvosolni.

IObit Malware Fighter404-2

Mindezzel együtt elmondható, hogy a Malware Fighter 2 egy valóban gyors, kezes, megbízható anti-malware program, amely szélesebb körű védelmet kínál, mint a korábbi változata. Egy próbát mindenképpen megér.

(forrás: hvg.hu)

Pin It on Pinterest