Bár a virtuális asszisztens fogalma nem új keletű, Magyarországon még mindig sok ember számára fejtörést okoz, hogy mi, ki is a virtuális asszisztens és miben tud segítséget nyújtani.

Ki is a virtuális asszisztens?

A virtuális asszisztens rendszerint otthonából dolgozik, az esetek nagy részében vállalkozó, aki rendelkezik olyan képességekkel, amelyekkel ügyfelei számára segítséget nyújt általában KKV-k gördülékeny működésében.

Külföldön jellemzően szakosodva végzik feladataikat (online marketing, fordítók, ügyfélszolgálat stb.), de természetesen sokan vannak, akik általános asszisztensi feladatokat látnak el.

Ki is a virtuális asszisztens

Kinek és miért éri meg a virtuális asszisztens foglalkoztatása?

  • Akik nem szeretnének irodát fenntartani ahhoz, hogy egy asszisztensük legyen.
  • Akik nem tudnak egy asszisztens számára állandó, rendszeres munkát adni, de ettől függetlenül szükségük lenne ilyen munkát végző személyre.
  • Akik nem szeretnének egy asszisztens számára megfelelő infrastruktúrára költeni (pl.: informatikai eszközök).
  • Akik bizonyos munkafolyamathoz nem értenek, nem szeretnének érteni, nem szeretik megcsinálni és inkább kiszerveznék valakinek.

És még sorolhatnánk, hiszen megannyi variáció létezhet arra, hogy ki miért lát fantáziát egy virtuális asszisztens alkalmazásában.

Tapasztalataim alapján, itthon nagy számban tartanak igényt teljes körű irodai asszisztencia elvégzésére, hiszen így költséghatékonyabb a vállalkozások működése. Természetesen időszakos, ad hoc jellegű feladatokra is hasonlóan van igény, hiszen mindenkinek előfordulhat vállalkozásában olyan szituáció, amikor felhalmozódnak olyan munkafolyamatok, melyben külső segítségre van szükség.

Amennyiben felkeltettem érdeklődését a virtuális asszisztensi szolgáltatások iránt kérjen árajánlatot, vagy keressen elérhetőségeim valamelyikén.

Pin It on Pinterest