google map maker 2

Mostantól bárki kiegészítheti, frissítheti a Magyarországot bemutató Google Térképet. A Map Maker nevű térképkészítő szolgáltatással néhány kattintással felteheti a térképre a városában újonnan épült körforgalmat, bicikliutat, az eldugott strandokat, a kedvenc éttermét, szórakozóhelyét, fodrászát, cipészét, de azt is jelezheti, ha egyirányúvá tettek egy utcát, ezek a javasolt változtatások pedig a Google Térkép részévé válnak.

A Google Térkép szerkeszthető felületén, ide kattintva helyismeretére támaszkodva bárki kérheti a térkép kiegészítését vagy pontosítását, ezeket a javaslatokat pedig a többi térképkészítő is értékeli. Azt követően, hogy a Google térképészeti szakértői csapata is jóváhagyja a javasolt módosításokat, a nemrég megújult Google Maps-en és a Google Earth-ben is mindenki számára láthatóvá válnak az új részletek. A térképbővítés folyamata, ahogy az alábbi videón is látható, meglehetősen egyszerű, semmilyen szaktudást nem igényel.

Korábban a Google Map Makert első sorban arra használták, hogy a világtól elzárt, kevéssé feltérképezett országokról, tájakról is modern, hozzáférhető, online térképet készítsenek. Nagyrészt az ott élők készítették el így Pakisztán és Észak-Korea térképét. Ma már, a gyorsan változó, fejlett városokban a térkép frissítésében, gazdagításában tölt be fontos szerepet a térképkészítő eszköz.

google map maker

Egyszerűen, gyorsan tudunk hozzáadni térképelemeket a Google Maps-hoz, ami mások ellenőrzése, jóváhagyása után fog mindenki számára megjelenni.

A Google Térképet a világon havonta 1 milliárdan használják. Minden egyes nap több tízezer módosítást, frissítést hajtanak végre a térképeken, melyek minőségét nemrég alaposan feljavította a Google.

(forrás: hvg.hu)

Próbálják ki a Mapmaker-t, tegyék  pontosabbá, informatívabbá, és a módosításokat osszák meg velünk akár itt hozzászólásban, vagy közösségi oldalainkon.

Pin It on Pinterest