A qr-kód veszélyes - custom_billboard_low_angle_300Fellélegezhet, nem kell a QR-kód mögött lévő potenciális veszélyektől tartania, van olyan alkalmazás amely megvédi ettől telefonját, táblagépét.

Az alábbi ingyenes alkalmazásnak köszönhetően kiküszöbölhetünk egy, az okostelefonunkat, táblagépünket fenyegető potenciális veszélyt.

Manapság szinte mindenhol találkozhatunk QR- kódokkal, láthatjuk magazinokban, hirdetőoszlopokon, plakátokon, gépjárművek oldalán, számlákon, névjegyeken, weboldalakon, különböző online felületeken. A QR-kódok segítségével nagyon gyorsan kaphatunk információt termékekről, szolgáltatásokról eseményekről, s ezt használják ki a rossz fiúk is. Csak akkor derül ki egy QR-kódról, hogy kártékony, amikor a beolvasás már megtörtént és a veszélyes kódokat tartalmazó weboldalt, adathalász alkalmazásokat már (le)betöltöttük.

A Norton Snap az első QR-kód olvasó, amely megvédi a személyazonosságát, a mobil eszközeit az online fenyegetésekkel szemben mivel beolvasáskor előbb ellenőrzi a QR-kódokhoz rendelt weboldalakat, alkalmazásokat, mielőtt betöltené a beolvasást végző eszközön.

norton qr kód ellenőrző

A Symantec cég Norton Snap QR-code Reader-e iOS-re és androidos készülékekre egyaránt letölthető – mi az androidos változatot próbáltuk.

Telepítés után el kell fogadni a felhasználási feltételeket, majd rögtön kipróbálhatjuk a QR-kód beolvasást a “Snap Code” nyomógomb segítségével. Beolvasást követően az ellenőrzés eredményétől függő jelzést kapunk piros “UNSAFE”, vagy biztonságosnak ítélt tartalom esetén zöld “SAFE”  Ha biztonságos eredményt kaptunk a “Share site” gomb segítségével azonnal meg is oszthatjuk ismerőseinkkel, illetve az “Open Web site” és a link megjelenítését tartalmazó gombbal megnyithatjuk a tartalmat.

A “View report” részletesebb tájékoztatást ad a vizsgálat eredményéről, a “View History” menüben pedig a vizsgálataink előzményeit találjuk. Az “Open Norton App” menü néhány Symantec biztonsági megoldásra hívja fel figyelmünket.

Tapasztalataink, és a több ezer értékelést adó felhasználó véleménye szerint is a Norton Snap QR-kód olvasó és ellenőrző hibátlanul teszi a dolgát. 

Kérjük ossza meg ismerőseivel cikkünket, hogy Ők se legyenek QR-kód mögé bújt kártékony, vagy adathalász oldalak áldozatai. Amennyiben szeretne hasonlóan hasznos alkalmazásokról értesülni, iratkozzon fel hírlevelünkre.

 

Pin It on Pinterest