chatben profilképAzt már mindenki tudja hogyan lehet hangulatjeleket, képet beszúrni a Chat szövegébe. Marshable oldalán találtuk egy cikket arról, hogy a profil képeket is megjeleníthetjük mondandónkban.

Néhány napja jelent meg a Chat ablak jobb alsó sarkában a kis fényképezőgép ikon, amely segítségével már képeket is csatolhatunk, hetekkel ezelőtt a mobil Chatben 

Nem csak személyek profilképét tudod beilleszteni, hanem rajongói, üzleti oldalak képeit is.

Ahhoz, hogy a Chat szövegbe be tudjuk szúrni ismerősünk, cég, vagy márka profil képét menjünk oda a Facebook profil lapjához. Másoljuk ki a profil azonosító rövid nevét (ha be van állítva neki), vagy az egyedi Facebook azonosító sorszámát az alábbiak szerint.

 

chatben profilkép link

A beilleszteni kívánt személy, cég, márka Facebook profil oldalához tartozó rövid nevét, vagy Facebook azonosító számát másoljuk ki (Ctrl+C).

 

A kimásolt nevet, vagy számsort szúrjuk be a szövegünkbe [[név]] dupla szögletes zárójelek közé, majd írjuk tovább a szöveget, s ha szükséges szúrjunk be újabb profilképre mutató nevet, vagy Facebook azonosítót.

chatben profilkép link2

A képen a beszúrt név és a hozzátartozó profilkép látható.

Ez nagyon szuper, a profil képekkel és a smiley-kal még személyesebbé tehetjük a Chatelésünket. Kár, hogy a profilképre kattintva nem nyílik meg a hozzátartozó oldal.

Mennyire hasznos szerinted ez a lehetőség? Oszd meg velünk véleményed, a cikket pedig ismerőseiddel, hogy Ők használhassák a profilképeket Chat üzeneteikben.

Pin It on Pinterest