Aktuális: népszerű közösségi oldalak képméretei

tentsocial200Mint minden új technológia, a szociális média gyorsan változik. Csak próbálja fejben tartani a különböző platformokat, rá fog jönni, hogy azok karbantartása, kezelése már a teljes munkaidejét leköti. Jó lenne, ha az összes platformon használt képek azonos méretűek lennének, akkor könnyedén elérhető lenne a szép, egységes megjelenés a közösségi média minden területén. Ez azonban közel sincs így, de segítségül fordulhatunk a tentsocial.com infografikájához, amely a legnépszerűbb közösségi oldalak képméreteit tartalmazza.

(tovább…)

Így válhatsz a közösségi oldalak képeinek zsonglőrévé

Social Media Image Maker404

Social Media Image Maker

Nemcsak a különböző közösségi oldalakon, de gyakran már egy oldalon belül is eltérőek a feltenni kívánt képekkel kapcsolatos követelmények. Az alábbiakban egy olyan segítséget mutatunk, amellyel mindez többé már nem okozhat gondot.

(tovább…)

Milyen közösségi hálózatokat használsz?

Közösségi hálózatok Magyarországi használatának felmérése

Mérjük meg közösen, hogy a Facebook regisztrálók (~4.150.000) milyen közösségi oldalakat használnak Magyarországon a legnépszerűbb portál mellett. A Facebook azt mondja, hogy világszerte a regisztrációinak 9%-a hamis, vagy duplikált. Mi legyünk nagyvonalúak és vonjunk le 30%-ot. Azt is mondja, hogy a regisztráltak fele napi szinten aktív.

Lehetetlen, hogy a  fenti fejtegetésből kiindulva, ~1.452.500 napi szinten is aktív Facebook felhasználó szeptemberben szavazzon?

Segítségeddel megvalósítható!

Kattints a képre a felmérés megtekintéséhez, a szavazáshoz!

A segítséget köszönjük, és kérjük hívd meg ismerőseidet az alkalmazásba beépített gombok segítségével. A cél, hogy minél több Facebook felhasználó adja le szavazatát.

Profilkép méretek a legnépszerűbb közösségépítő oldalakhoz

Mindenki azt akarja, hogy az övé legyen legjobb profil a Facebook, Twitter, vagy bármely más társadalmi hálózat weboldalán. Az Ön profilja képe megfelelő méretű, elférjen a profil képeknek szánt helyre a weboldalakon?

Itt van egy infographics által készített BopDesign, amely megadja a profil képek méretezési adatai a legfajsúlyosabb social networking weboldalakon, mint a Facebook, Google+, Twitter, LinkedIn, YouTube. (tovább…)

Pinterest jelenleg a 3. számú szociális hálózat az Egyesült Államokban

A Marshable.com oldalán megjelent cikk, amibe egy tanulmány alapján Pinterest jelenleg a harmadik legnépszerűbb társadalmi hálózat az USA-ban, a  Facebook és a Twitter mögött (a tanulmányt Experian Hitwise készítette).

A felmérés szerint a a Pinterest-et látogatók aránya 60/40 a nők javára, a férfiakkal szemben.

Matt Tatham mondja – a Pinterest legyőzte a következő, legközelebbi versenytársát, a LinkedIn-t, összes látogatások száma alakulásában februárban. Tatham szerint a rangsor, az összes látogatások alapján Márciusban a következő:
1. Facebook: 7 milliárd
2. Twitter: 182 millió
3. Pinterest: 104 millió
4. LinkedIn: 86 millió
5. Tagged: 72 millió
6. Google+: 61 millió

A BeSocial.hu készített egy nagyon jó garfikát arról (www.socialfresh.com nyomán), hogy a Pinterest felhasználók mennyi időt töltenek el a Pinterest-en és más közösségi hálózatokon.

Mivel folyamatosan dinamikusan nő a Pinterest felhasználóinak száma, így mi sem mehetünk el mellette szó nélkül. Ha nem csak a szabadidőtökben szeretnétek böngészni az oldalon, hanem cégként is megjelennétek, nem árt ha tudjátok a socialfresh.com oldalán megjelent grafika alapján a legfontosabb adatokat a felhasználókról.

Az átlagos Pinterest felhasználó…
229 követővel rendelkezik
16% a Twitter fiókjával használja az oldalt
körülbelül 89 percet tölt az oldalon naponta (Facebookon 405 percet)


Úgy gondoljuk, hogy érdemes követni a trendet és a képeink, videóink megosztásra akár a Pinterest-et is felhasználni. A Pinterest fiók létrehozásával, kezelésével, képek elhelyezésével kapcsolatosan kívánunk segítséget nyújtani ezen írásunkkal.
1. lépés Hozzunk létre Pinterest fiókot.
Bejelentkezés a Pinterest-be.
Facebook, vagy Twitter accounttal rendelkezőknek nem jelenthet gondot bejelentkezni a Pinterest-be, hiszen miután megadjuk az alapadatainkhoz a hozzáférést az említettek valamelyikével azonnal használatba tudjuk venni.
2. lépés Használjuk a Nevünk mellett lévő lenyíló menüt a Pinterest kezeléséhez.
Segítségével megkereshetjük, és meghívhatjuk ismerőseinket (Facebook, Twitter) a Pinterest fiókunk megtekintésére, láthatjuk a saját és a kedvelt Pin-ek listáját, és beállíthatjuk adatainkat a Pinterest fiókban.

Pinterest menü
Képek, videók feltöltése

3. lépés Adjunk hozzá táblákat és képeket, videókat a Pinterest fiókunkhoz. Ezt úgy tehetjük meg, a felső menüsor tetején lévő [Add+] nyomógomb segítségével, megadjuk a képeink, videóink URL-jét [Add a Pin], vagy feltöltjük a számítógépünkről [Upload a Pin]. Ugyan itt a [Create Board] hozhatunk létre új táblákat a feltöltendő anyagaink rendezéséhez, amelyeket kategorizálhatunk.

A már feltöltött képeket, videókat egyszerűen megoszthatjuk a megjelenő lájk, send, és twitter nyomógombok segítségével.
Weboldalainkon, Blogjainkon  és a levelezésünkben is tudathatjuk az ismerősökkel a Pinterest [Follow button] követő nyomgógomb,  és a [Pin It Button]  – a Facebook Lájk-hoz hasonló- Pin It nyomógombjával beépítésével, illetve az elhelyezett képek videóknál található beágyazó kódokkal. Ezek a kódok itt generálhatók: http://pinterest.com/about/goodies/

Ha kérdése van a Pinterest használatával kapcsolatban keressen minket bizalommal, s ha tetszett írásunk akkor a lájk és a pluszegy mellé nyomjon egy Pin It-et  is, és ossza meg ismerőseivel.

Pin It on Pinterest