JPG képekből egy PDF készítéseNekünk most kellett egy gyors, ingyenes, telepítést nem igénylő megoldás arra, hogy 30 képernyő képet egy PDF-be mentsünk. A Google segített megtalálni a megfelelő eszközt, amit most mi is megosztunk.  🙂 

JPEG to PDF könnyen kezelhető, telepítés nélkül is használható program, amelynek a segítségével pillanatok alatt készíthetünk több JPEG fájlból egy PDF dokumentumot, vagy éppen minden egyes JPG képből egy PDF fájlt.
A program az eredeti JPEG/JFIF formátumon felül ismeri a JPEG2000 (.J2K és JP2) fájlokat is, így ha ilyenekkel rendelkezünk, az sem jelent problémát.
A használata nagyon egyszerű, akár a fogd és dobd módszerrel is ráhajigálhatjuk a listára a felhasználni kívánt JPEG képeket, majd meg kell adnunk, hogy egyetlen PDF fájlba szeretnénk-e integrálni minden képet, vagy inkább külön-külön PDF állományokra vágyunk.

több képből egy pdf

A képek sorrendjét (leendő PDF fájlunk oldalainak sorrendjét) átrendezhetjük, új fájlokat adhatunk listánkhoz, vagy törölhetünk belőle.

Meghatározhatjuk ezen felül a PDF dokumentum „papírméretét” is (lehet tetszőleges, vagy az eredeti képek méretével egyező), sőt beállíthatunk margót és a képek pozícióját is meghatározhatjuk.
A JPEG to PDF gyorsan és ügyesen dolgozik, ráadásul akár egy USB memóriakulcson is magunkkal vihetjük, hiszen telepíteni sem kell. Így, ha az adott gépen nincs valamilyen PDF nyomtató telepítve, akkor ez a kis program rendkívül jól jöhet.

(forrás: hvg.hu)

Pin It on Pinterest