Ötödére csökkentek a Google Drive áraiÖtödére csökkentek a Google Drive áraiAkár 1 TB tárhelyünk is lehet 10 dollárért. Tegnap még 50-et kértek érte. A 100 GB-os csomag is jóval olcsóbb lett. Jelenleg a Dropbox a legdrágább. Cégének a legolcsóbb felhőtárhely – most a Google Drive.  😆

A Google tárhelyszolgáltatása a Drive, ami két évvel ezelőtt váltotta a Google Dokumentumokat, a cég hagyományos üzleti modellje alapján egy bizonyos szintig ingyenes, ha valakinek azonban komolyabb igényei támadnak, némi előfizetési díjért kibővítheti a tárhelyet.

Két éve így vezette be a Google a Drive szolgáltatását:

A csatlakozók számára a cég 5 GB tárhelyet kínál ingyen és bérmentve, ezen felül pedig lehetőségünk van további kapacitást vásárolni, amennyiben ennek szükségét érezzük. Havi 2,5 dollár 25 GB-ot, havi 5 dollár 100 GB-ot, 50 dollár 1 TB-ot ér, az előfizetéssel pedig saját GMail tárhelyünket is automatikusan 25 GB-ra bővítjük.

A mai állapot szerint ötödére csökkentek a Google Drive árai:

Ötödére csökkentek a Google Drive árai

A Drive ingyenes verziójában a felhasználó 15 GB felhőalapú tárhelyet használhat ingyen, ezen osztozik még a Gmail és a Google+ Fotók is. Akinek azonban ez nem elég, eddig is választhatott nagyobb csomagot, a 100 GB tárhely egy havi előfizetési díja például 4,99 dollár volt a mai napig. Mától a Google alaposan megfaragta ezeket a számokat, a 100 GB csomag 60 százalékkal olcsóbb lett, 1,99 dollárt kérnek érte havonta. Ez már egész barátságos összeg, azonban a nagy durranás nem ez. Az 1 TB-os tárhely havi előfizetési díja 49,99 dollárról 9,99 dollárra változott, tehát ötödére csökkent.

Hogyan alakulnak a konkurensek árai? Az ITcafe.hu oldalán megnézheti.

Van jobb ajánlata, ötlete felhő alapú megosztásra, mint a most bevezetett Google Drive? Kíváncsian várjuk… 

Pin It on Pinterest