clippingmagic404Nem tetszik egy fénykép háttere? Csak egy bizonyos részletet szeretnénk megtartani belőle? Semmi gond, egy ingyenes szolgáltatással gyerekjáték e probléma megoldása.

Egy fénykép felesleges részleteinek eltávolításában jeleskedik a Photoshop, azonban egy meglehetősen költséges programról van szó. Mutatunk egy jóval egyszerűbb és ami a lényeg, ingyenes megoldást erre a feladatra.

Online szolgáltatásról lévén szó, semmit sem kell telepítenünk, egyszerűen lépjünk fel a Clipping Magic oldalra. Itt érdemes először a How To pontot szemügyre venni, itt ugyanis egy rajzos magyarázatot kapunk arról, hogyan is kell eljárnunk.

Mindenekelőtt fel kell töltenünk (vagy a fogd és dobd módszerrel a beviteli mezőbe kell vinnünk) a választott képet. Felül találjuk az eszközöket, a zöld színű satírozóval emelhetjük ki azokat a részleteket, amelyekre szükségünk lesz, míg a pirossal az eltávolítandókat.

clippingmagic.com709

A jobb oldali előnézeti ablakban folyamatosan nyomon követjük, hogyan állunk, hol is tartunk, és ha elégedettek vagyunk az eredménnyel, akkor a Download, illetve a Download result lehetőségre kattintva lementhetjük az átalakított képet a gépünkre.

Ha precízek voltunk az ecsetekkel (picit azért nem árt gyakorolni velük), és a nagyítás (zoom) funkciót is segítségül hívtuk, igazán jó eredményre számíthatunk a háttér/felesleges rész eltávolításában.

(Forrás: hvg.hu)

Kellemes háttér eltávolítást!  😆

U.i.: Facebook oldalunkon megosztottunk egy másik egyszerű képkezelő megoldást, ami képmontázsok készítéséről szólt.
“Ha már jó néhány kép sorakozik a számítógépünkön, érdemes egyszerre akár többet is megmutatni közülük, például úgy, hogy fotómontázst készítünk belőlük. Látványos fotómontázs készítése egy perc alatt: https://lailanma.hu/iyiu” 😆

Pin It on Pinterest