A hónap elején adtunk hírt róla, hogy lehetőség lesz a Facebook posztjaink weboldalba történő beágyazására. Mint minden újítás először az USA-ban jelent meg ez is, mi még csak a Facebook fejlesztői felületén próbálhattuk ki. Az elmúlt héten megérkezett, most már mi is könnyen elérhetjük a nyilvános posztjaink helyi menüjében a beágyazás funkciót.

embedded posts20130824

A Facebookon aktívan kommunikálókkal biztosan előfordult már, hogy volt olyan posztjuk amit tartalma, a rajongói reakciók miatt, vagy más okból szívesen megjelenített volna weboldalán. Ezt most nagyon egyszerűen tehetjük meg, a pl-ban látott módon kimásolhatjuk bejegyzésünk megjelenítésére szolgáló kódot, majd egyszerűen beszúrhatjuk weboldalunk azon részébe ahol látni szeretnénk. A poszthoz tartozó lájkok, hozzászólások, hozzászólásokhoz csatolt képek is megjelennek, tehát ugyanazt a gazdag információt láthatjuk mint a Facebookon.

Néhány fontos szabály a poszt beágyazással kapcsolatban:

  • A posztot weboldalunkon nem méretezhetjük, azt eredeti méretében mutatja meg a jelenlegi kód.
  • Csak nyilvános (kis földgömbbel jelölt) posztot ágyazhatunk be.
  • A poszt csak addig látható weboldalunkon, amíg az eredetit nem törlik.
Ha törölték a beágyazás alapjául szolgáló posztot, vagy a biztonsági beállításaiban nem nyilvánosra állították, akkor ezt az üzenetet láthatjuk weboldalunkon a beágyazás helyén.

Ha törölték a beágyazás alapjául szolgáló posztot, vagy a biztonsági beállításaiban nem nyilvánosra állították, akkor ezt az üzenetet láthatjuk weboldalunkon a beágyazás helyén.

A múlt héten néhány napot pihentünk partnerünknél, a Kék Duna Wellness Hotel****-ben. Szuperül éreztük magunkat, és néhány fotót megosztottunk Facebook oldalunkon. Lentebb a képeket tartalmazó fotóalbum megosztását tartalmazó posztot ágyaztuk be ebbe az írásunkba.

Van annak értelme, hogy weboldalunkon ilyen módon mutatjuk be Facebook oldalunk történéseit?  Tudta, hogy a Facebook hírfolyam RSS segítségével megjeleníthető, beágyazható?

Pin It on Pinterest