• A héten néha gyengélkedett a Facebook működése, sokszor nehezen töltődtek be oldalak, felhasználói profilok.
  Ha ilyen problémád van ne gondolj rögtön a legrosszabbra (feltörték a fiókomat,  kitiltottak, stb.), először ellenőrizd le, hogy mit mondanak mások a működés állapotáról. Erre kiválóan megfelel egy online alkalmazás, a Down Right Now, ami nem csak a Facebook, hanem sok más, népszerű közösségi rendszer állapotát is megmutatja.

  Down Right Now

  Down Right Now

  Ha csak a Facebook frissített, aktuális adataira vagy kíváncsi, azt a következő linken éred el: http://downrightnow.com/facebook#refresh

   

 • Rajongói oldalad rövid nevét szeretnéd beállítani, átállítani és nem tudod hol lehet? A rajongói oldalak rövid nevének beállítására, a Facebook szabálya szerint 25 rajongó elérése után van lehetőség. Igaz egy időben (időnként) 25 alatt is működött, de ez teljesen kiszámíthatatlan volt.  Standard módon az “Oldalszerkesztése” –> “Alapadatok” –> “Felhasználónév” -nél lehet beállítani. Most lehetőség van átállítani a rövid nevet, ha nem tetszik, s ezt a legegyszerűbben ezen a linken teheted meg: https://www.facebook.com/username/

  rajongói oldalak rövid nevének beálítása

  rajongói oldalak rövid nevének beállítása

 • A napokban jelent meg a Chat csevegő ablak jobb alsó sarkában egy ikon, ami a felhasználható hangulatjeleket mutatja meg, így aki nem csupán a megszokott  🙂 mosolyjelet akarja használni, de nem tudja a többi billentyű kódját, most már könnyedén alkalmazhatja pillanatnyi kedélyállapotának közlésére. Erről képeket egy korábbi cikkünkben közöltünk http://lailanma.hu/blog/?p=193.
  Chat partner Timeline oldala

  Chat partner Timeline oldala

  Azt észre vettétek, hogy a Chat partnerek  listájában, a kiválasztott személy neve mellett megjelent egy ikon? A névre kattintva megkezdődhet új ablakban a csevegés, viszont az új ikonra kattintva betölti a személy profil oldalát, Timeline oldalát.

 • A bélyeg képek fölé húzott egér megmutatja a személy, vagy rajongói oldal Timeline borítóképét. Aki még nem állította át az oldalát, annak csak a bélyegkép nagyított (profilkép változatát) mutatja meg a Facebook.

Bélyegkép fölé állított egérmutató megmutatja a Timeline borítóképet

Reméljük nektek is tetszenek ezek az apró újdonságok és tovább osztjátok ismerőseiteknek, hogy ők is komfortosabban használhassák a Facebookot. Aki feliratkozik hírlevelünkre nem csak ehhez hasonló tippekről, hanem akcióinkról, játékainkról és partnereinknél található újdonságokról is információhoz juthat.

Pin It on Pinterest