Page-Insights-LogoAkik Facebook oldalt üzemeltetnek azoknak az egyik legfontosabb elemző eszközük a beépített Insights vezérlőpult, amely segítségével képet kaphatnak arról, hogy kommunikációjuk megfelelően működik-e. Most nem mennénk bele az adatok kiszámításának bemutatásába, és a megjelenő adatok értelmezésébe, csak a két legfontosabb és persze több (nem csak az Insights vezérlőpultban) helyen megjelenő adatról szólunk.

Ezek pedig, hogy az adott pillanatban hányan lájkolták az oldalt, és mennyien beszéltek róla.

Az oldal lájkolóinak és a róla beszélők száma az oldal borítóképe, és az oldal neve alatt látható, és természetesen a Insights elemzések felületein is. Az elemzések részletes vezérlőpultjában adat típusokra bontva (Összesített adatok – Overview, Kedvencek – lájkolások, Elérés, Beszélnek róla – Talking About This, Bejelentkezések – Chechk-Ins) is megtekinthetjük őket.

Az oldal rajongóinak számával nincs baj, mindenhol ugyanannyit látunk az adott pillanatban, és teljesen online változik annak megfelelően, ha lájkolják vagy elveszik a lájkot az oldaltól. A baj a beszélnek róla értékkel van!

Desktop Insights701

Nevetséges, de a Desktop felületén sem egyforma a két beszéltek róla érték 🙂

Látható, hogy három nappal régebbi adatot mutat a Facebook arról, hogy mennyien beszélnek az oldalról, az csak hab a tortán, hogy a két érték sem egyforma.

Desktop Insights701-2

Az Insight vezérlőpult összefoglaló nézet és a Talking About This nézetben sem egyformák az adatok.

Az összefoglaló nézet tetején lévő szám (zöld 279) már közelít az aktualitáshoz, de még mindig nem az igazi.

Ebben a pillanatban, napra aktuális adatot egyedül az az okostelefonokra letölthető Facebook Page Manager alkalmazás szolgáltat (Android, iOS, Windows Phone).

samsung gt-i8190-insights0

Facebook Page Manager – Talking About This
A bal oldali képen a Desktop-on is szereplő adat (3 nappal régebbi) látható, míg a jobb oldali képen az aktuális napi adat látható. Hurrá! 🙂

Képzeljük el a helyzetet – ma elkezdünk hirdetni, látszólag sikeres, de a beszéltek róla szám csak 3 nap múlva kezd emelkedni, mert nem tudjuk okostelefonon megnézni az aktuális adatot. 🙁

Hogy ismerősöd se keseredjen el, amiért a beszélgetés értékben nem látszik – még az aktuális napon – a munkája, oszd meg vele ezt a tippet, s ha van okostelefonja, akkor már Ő is nyugodt lehet a nap végén.

 

Pin It on Pinterest