Előfordulhat, hogy egy Facebook oldal kellemetlen helyzetbe kerül, és az admin kénytelen törölni egy bejegyzést vagy egy rajongót. Azonban nem mindenki tudja, hogyan kell ezt. Segítünk!
A Facebook oldalról nem ajánlatos az adminisztrátoroknak bármit kitörölniük, hiszen a közösségi médiának az egyik alappillére a szólás szabadság, bárki elmondhatja a negatív véleményét is. Azonban léteznek olyan esetek, amikor az admin mégis kénytelen megnyomni a törlés gombot, vagy egyéb megoldáshoz folyamodni. 
Természetesen megvannak a szükséges eszközök arra, hogy eltüntessék a sértő, trágár vagy becsmérlő hozzászólásokat, csak úgy mint a spamokat, és ezáltal biztosítsa a jó élményt a rajongók többségének. 
Sokan azonban nem tudják, hogy mit tegyenek kellemetlen helyzetben. Nekik segítünk most néhány tudnivalóval, ahelyett, hogy kétségeesett kapkodássá fajulna a problémakezelés.
Hozzászólások törlése a falról
  • Az egérrel menj az áltávolítani kívánt bejegyzésre, majd nyomd meg az Eltávolítás gombot 
  • Majd klikkelj a Bejegyzés törlése gombra 
Az alapértelmezett nézet módosítása
Nem csak egyes bejegyzéseket lehet törölni a falról, hanem átmenetileg megváltoztatható az oldal kinézete is a látogatók számára. A Facebook azt ajánlja, hogy az adminok állítsák be csak az oldal által írt bejegyzések láthatóságát.
  • Az oldaladat megjelenítve kattints az Oldal szerkesztése gombra a jobb felső sarokban 
  • Kattints az Engedélyek kezelése gombra a bal oldali menüsorban
  • Az Üzenőfalon megjelenik pontnál állítsd át Csak az oldal bejegyzései-re
Rajongók letiltása
Ha vannak olyan rajongók, akik sértő bejegyzéseket posztolnak az oldalra, le lehet tiltani a hozzáférésüket. 
  • Az oldaladat megjelenítve kattints a kedvelőkre, amelyet azoknak száma alátt találsz meg
  • Válaszd ki a törölni kívánt személyt
  • Nyomd meg a neve mellett az Eltávolítás gombot
  • Kattints a Törlésre
A rajongók posztolási képességének ideiglenes megvonása
  • Az oldaladat megjelenítve kattints az Oldal szerkesztése gombra
  • Kattints az Engedélyek kezelésére
  • Majd a Posting Ability-nél távolítsd el a pipát A felhasználók írhatnak és közzétehetnek a falon opció mellől. Ezt bármikor visszateheted

Pin It on Pinterest

Close