fb-ora535x535Jövő héten ünnepli 10. születésnapját a Facebook. Mark Zukerberg és néhány barátja egy kollégiumi szobában, 2004. február 4-én hozta létre a Facebook-ot. Az évtizedes fennállása alatt a közösségi hálózat 1,1 milliárd felhasználó számára biztosítja felületet, hogy időt nem sajnálva megosszák fényképeiket gyerekeikről, bejelentsék milyen események történtek velük, hozzászóljanak ismerőseik eseményeihez, stb. Meg tudja becsülni, hogy a regisztrációja óta mennyi időt töltött a Facebookon? Segítünk!  😆

A techland.time.com kalkulátora kiszámítja, hogy mennyi időt pazarolt el a Facebookon.

Kattintson a képre a kalkulátor megtekintéséhez, ott pedig a NEXT gombra a az adatok összegyűjtésének elindításához.

Kattintson a képre a kalkulátor megtekintéséhez, ott pedig a NEXT gombra az adatok összegyűjtésének elindításához.

A program engedélyt kér arra, hogy ráláthasson Facebookos idővonalunkra (nem ír ki rá semmit), majd rákérdez, hogy saját becslésünk szerint mennyit töltünk a Facebookon egy nap (percben). Egy kis segítséget is ad, az érték átlag felhasználónál 17 perc naponta, ehhez viszonyítva gondolhatjuk végig egy átlagos napi tevékenységünket.

A Facebook hozza nyilvánosségra, hogy egy-egy felhasználó milyen gyakran használja, de tudjuk, hogy ezeket az információkat nyilvántartja. A kalkulátor végigmegy idővonalunkon, megszámolja, hogy mennyi ideje vagyunk regisztráltak az oldalon, azóta mennyi napon töltöttünk fel valamit, illetve, hogy összesen hány megosztásunk volt eddig. Ezen adatok és saját napi becslésünk alapján azt is megmutatja, hogy mennyi időt fordítottunk eddig a közösségi oldalra.

Az egyik Facebook alkalmazások fejlesztésével, oldalakon történő kommunikációval foglalkozó munkatársunk napi kb 240 perc Facebookon töltött idővel kalkulálva, 2007. november 20.-a óta az alábbi, elképesztő mennyiségű időt töltötte a Facebookon.

facebookon eltoltott idom 20071120-20140129

Látható, hogy a főleg Facebook marketinggel foglalkozó munkatárs 371 nap, 10 óra és 56 percet töltött az regisztrációja óta eltelt 3647 nap alatt a Facebookon, s ez idő alatt 7248 poszttal foglalkozott hírfolyamán, 2262 megosztást tett közzé úgy, hogy az első 2-3 évben lényegesen kevesebbet foglalkozott vele.

Önnel mi a helyzet, mennyit Facebookozik naponta, a kalkulátor mit mutatott? Ossza meg velünk akár itt hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon az kalkulációja eredményét!  🙂

Pin It on Pinterest