font valasztas404Hogyan hasonlítsam össze a különböző betűtípusokat, fontokat? Persze a szemmel is könnyen látható (bal oldali kép), a karakteresen eltérőknél nem okoz fejfájást, az egymáshoz hasonlítóknál viszont komoly probléma lehet.

 

Weboldal, logó tervezésénél, készítésénél, vagy valamilyen projekt során sokszor jó lenne tudni, hogy az egymáshoz hasonlító betűtípusok miben különböznek. Ehhez nyújt segítséget egy webes alkalmazás – okostelefonon is megfelelően működik -, a Tiff, amellyel a vizuális összehasonlítás gyerekjáték.

 

font valasztas-tiff_herokuapp_com

A program két betűtípust jelenít meg egyszerre előttünk, ehhez pedig átlátszó színeket használ. Ilyen módon egyszerűen felfedezhetjük a különbségeket két betűtípus azonos betűi között, és megkönnyíthetjük a választást a munkánkhoz. A kiválasztott betűket  egymásra vagy egymás mellé is helyezhetjük, és persze cserélhetjük a négy betűt. Ha a kritikus, hosszú ékezetes betűinket (ő,ű)  is kiválasztjuk, akkor rögtön kiderül, melyik font kezeli.

Jó munkát a Tiff -el!  😆 Ha tetszik, köszönjük a megosztást.

Pin It on Pinterest

Read previous post:
Utólag is szerkeszthetők a Facebook posztok, megosztások

A múlt héten jelent meg a hír, hogy a Facebook bejegyzések, megosztások utólag is szerkeszthetővé válnak. A híradások szerint először...

Close