Idén VII. alkalommal indul a Csíksomlyói Búcsúra és az Ezeréves határhoz a Kárpáteurópa Utazási Iroda szervezésében a Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz – amely Össznemzeti Zarándokvonat néven gördül ki 2014.06.06-án 04:30 órakor a Budapest Keleti pályaudvarról.

tudósítás-1

A tavalyi sikeres, kronológiai tudósítás után most valami másra készülünk.

2013-ban a 16 kocsiból álló, egyesült Székely Gyors és Csíksomlyó Expresszt a gyönyörű, Hunyadi Mátyás mozdony húzta. Idén a Keleti Pu-ra az Aranycsapat mozdonnyal jön a Csíksomlyó Expressz, ahonnan a Székely Gyorssal történő összekapcsolás után, már másodszor fogja a Hunyadi Mátyás mozdony több mint ezer utasát Erdély egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó eseményére szállítani.

2013-ban először tudósítottunk a Kárpáteurópa Utazási Iroda Facebook oldalán.

Rengeteg fényképet osztottunk meg, és készült az utazás 4 napját bemutató film, amihez a különböző hírcsatornák, YouTube feltöltők anyagait is felhasználtuk – a negyedik nap végén felsoroltaknak ezúton is köszönetet mondunk – saját anyagaink mellett.

Az idei tudósításunk mottója – “Emberek, élmények, érzések”

Tavaly megismertük, átélhettük – percről-percre bemutattuk – a négy napot; így nem csak mi, hanem aki a videó filmeket megnézi, tudhatja mire számíthat a zarándokúton.

tudósítás-3

Idén az utazó emberek élményeit, érzéseit próbáljuk bemutatni. Bárki megkereshet minket az út során és segítségünkkel – fotó, rövid videó – üzenhet, üdvözletet küldhet, vagy csak elmondhatja mit érez amikor látja a vonatnak integetőket, amikor meghallja a csíksomlyói nyeregben a székely himnuszt, vagy megkóstolja a csángók kenyerét és pálinkáját, amivel a vonat utasait kínálják.

Aki szeretné követni tudósításainkat az a Kárpáteurópa Utazási Iroda és a Lailanma Marketing Facebook oldalát látogassa meg. Megköszönjük, ha megosztásával, hozzászólásával hozzájárul a nagyon szép esemény népszerűsítéséhez.

Pin It on Pinterest