web_design_newcastle_google_plus_moto_digitalA Google Plus minden előzetes bejelentés nélkül, tegnap megváltoztatta az oldalak kinézetét, és új funkciókat is épített közösségi rendszerébe. Biztosan véletlenül történt, hogy a Facebook mára beharangozott dizájn váltása előtt cserélte, egyébként meglehetősen tetszetősre az oldalakat.  😆

A keresőóriás természetesen egy Google Plus posztban értesítette a felhasználókat arról, hogy milyen újdonságokra számíthatnak az oldalon. Az egyik fontos újítás az, hogy megjelenik a felületen egy “Local reviews” aloldal, amiben különféle vélemények jelennek meg, melyeket például egy hellyel, étteremmel kapcsolatosan adtál.

GooglePlusReviews-640x519

Emellett szembetűnő, hogy jóval nagyobb és szebb lett a borítókép, ami most már 16:9-es méretarányban és 2120×1192 pixeles méretben tündököl. A Google szerint ez a változás azért volt fontos, mert így több fotó közül válogathatnak a felhasználók. A profil képnek 250 x 250 pixeles képet érdemes beállítani, amelyből a képen is látható módon egy kör alakú profilképet fog kivágni. Amikor az oldal görgetjük lefelé egy 70 pixel magasságú csíkra zsugorodik a profilkép és az oldal nevének felirata.

google plus 20130307

Egy nagy újítás van még, mégpedig az, hogy az About (Névjegy) részt ezentúl könnyebben kezelhetik a felhasználók, átláthatóbbá varázsolták ugyanis a fejlesztők. Egyszerűen beállíthatjuk például a munkával vagy a tanulmányokkal kapcsolatos információkat, és azt is megszabhatjuk, ezeket mely ismerősi köreink láthassák.

google plus 20130307 - 3

Biztosan fontos volt a Google számára, hogy ezekkel  az újdonságokkal pont most rukkoljon ki, de mi ennek csak örülhetünk.

(forrás: Forrás: SocialTimes.HuMashable)

 

Pin It on Pinterest