wp3_6

A legújabb és legjobb WordPress, a 3.6-os verzió már letölthető, amely tartalmaz egy szép, új, blog-központú témát (Twenty Thirteen), golyóálló automatikus mentést és jobb bejegyzés zárolás, megújult bejegyzés verzióinak felülvizsgálata, a böngésző natív módon támogatja a hang-és videó beágyazást, jobb az integráció a Spotify, Rdio és SoundCloud-al.

 

Íme egy videó, amely bemutatja hogyan működnek a legfontosabb új funkciók:

 


“Mi  az új verziót “Oscar”-nak hívjuk,  a nagy jazz-zongorista, Oscar Peterson tiszteletére.”

Legfontosabb változások, újdonságok

Színgazdag, új sablon – bemutatkozik a Twenty Thirteen

Az új alapértelmezett sablon a tartalmat helyezi a középpontba a színes, egyhasábos elrendezéssel, amely a médiatartalmakban gazdag blogoláshoz készült.

wp3_6-2A modern művészetből ihletett Twenty Thirteen főbb újításai a mókás részletek, a csodás betűkészlet, vastag, erős kontrasztos színek — mindezt rugalmas megjelenéssel, ami bármilyen kicsi vagy nagy eszközön jól néz ki.

Írjunk magabiztosan

wp3_6-3

Ismerjük meg a változatokat

Az első leírt szótól kezdve a WordPress elment minden egyes módosulást. Minden változat az ujjhegyünknél lehet. A szöveg részeltek kiemelésre kerülnek, így ahogy villámsebesen átgörgetünk a változatokon, láthatjuk, hogy útközben milyen változások történtek.

Könnyen összehasonlíthatjuk bármely két változatot, visszaállíthatjuk a korábbi állapot és mehetünk vissza írni. Biztosak lehetünk benne, hogy mostantól egyetlen hiba sem lehet maradandó.

Továbbfejlesztett Automatikus mentés

Ne veszítsünk el egyetlen leírt szót sem. Az automatikus mentés, most jobb, mint korábban, akár az áram megy el, akár a böngészőnk omlik össze, vagy az internetkapcsolatunk megy el, a tartalom biztonságban van.

Jobb bejegyzés zárolás

Mindig tudjuk, hogy ki, mit szerkeszt éppen, egy valós időben frissülő listával. Ha valaki egy bejegyzést nyitva hagy, átvehetjük tőle, azon a ponton, ahogy hagyta.

Hang és videó lejátszás

Új média lejátszó

 A fenti videó is már az új beágyazással lett elhelyezve. 

Osszuk meg a hang és videó állományainkat az új HTML5 médialejátszóval. Töltsünk fel fájlokat a média kezelő használatával, és ágyazzuk be a bejegyzéseinkbe.

Ágyazzunk be zenét Spotify-ról, Rdio-ról vagy SoundCloud-ról

Ágyazzunk be zenéket és albumokat, a kedvenc előadónktól, vagy saját lejátszólistákat, amiket magunk állítottunk össze. Mostantól ez annyira egyszerű, mint beilleszteni egy sort a bejegyzésbe.

(Más szolgáltatást szeretünk? Tekintsük meg valamennyi WordPress által támogatott beágyazó szolgáltatást.)

Mi van a motorháztető alatt?

A WordPress magyar és az angol nyelvű oldalán tudhatjuk meg.

 

Pin It on Pinterest