wordpress-3-9-smith-752x294Megérkezett “Smith” az új WordPress 3.9-es verzió, ami jazz orgonista Jimmy Smith nevét viseli, s a frissítés elérhető a WordPress műszerfalon, vagy  letölthető és manuálisan installálható. Ez a kiadás is számos finomítás tartalmaz, reméljük, szeretni fogja – olvasható a WordPress hivatalos oldalán.

A WordPress 3.9-es verzió újdonságairól az alábbi videó gyors áttekintést ad.

A finomabb média kezelés

editor1-300x233Tovább fejlesztett vizuális szerkesztés

A frissített vizuális szerkesztőnek javult a sebessége, hozzáférhető mobil eszközökről is. Be lehet illeszteni a vizuális szerkesztőbe a szövegszerkesztő tartalmát időveszteség nélkül, hiszen nem kell megtisztítani az eltérő stílust. (Igen, rólad van szó, a Microsoft Word.)

 

image1-300x233Szerkessze képeit

Gyorsabb a hozzáférés a kép szerkesztési és a forgatási eszközökhöz, így most sokkal könnyebb szerkeszteni a képeket a bejegyzések, hozzászólások szerkesztése közben. Az képeket közvetlenül a szerkesztőben lehet átméretezni, hogy megtalálja a megfelelő illeszkedést.

 

dragdrop1-300x233Húzza a képeket a szerkesztőbe

A képek feltöltése sokkal könnyebb, mint valaha. Csak egyszerűen fogd meg az asztalon lévő képet és húzd a szerkesztőbe a megfelelő helyre.

 

Galéria előnézet

gallery1

A szerkesztőben közvetlenül lehet a galériát megjeleníteni, s a rács nézetben megjelenő képek ugyanúgy néznek ki, mint a közzétett bejegyzésben.

Több audio és videó

audio-video-lista

Képgalériákat mér régóta hozzáadhatunk bejegyzéseinkhez, most már nagyon egyszerűen hozhatunk létre hang és videó listákat, amikkel bemutathatjuk kedvenc zenéinket, filmjeinket.

Élő Widget és fejléc előnézet

A téma testreszabása során könnyen adhat hozzá, szerkesztheti, átrendezheti a Widgeteket. Nem kell külön elmenteni – a változtatások a téma megjelenítőben azonnal láthatók.

A tovább fejlesztett fejléc kép eszköz is lehetővé teszi, hogy feltöltött képet átméretezze, szerkessze a téma testreszabása közben.

Böngésszen az új, lenyűgöző témák között

theme1

Új téma keresése könnyű és szórakoztató. Merüljön el a WordPress.org ingyenes, szép új témáinak böngészésében.

A WordPress 3.9 telepítése után azonnal cserélhetjük a TinyMCE v. 4.0.1 vizuális szerkesztő bővítményt is amely a fentebb említett funkciók használatát teszi lehetővé.

Megjegyezzük, hogy az új TinyMCE néhány, előző verzióban működő beépülő bővítményt nem húz be (pl. Templatic Shortcodes), a szöveg színezésnél csak alap színeket választhatunk, egyéni színkódot csak Html szerkesztési módban adhatunk hozzá. Gyanítjuk, hogy még javítani fogják TinyMCE-t, illetve más bővítmény is javításokat fog kiadni az új WordPress 3.9 verzióhoz.

Pin It on Pinterest