A napokban jelent meg a Google Chrome böngésző 56-os verziója. A weboldalak újra töltési sebességének csökkenése mellett a másik feltűnő változás, ahogyan megjeleníti a böngészősávban azokat az oldalakat amelyek nem HTTPS protokolt használnak, vagyis nem rendelkeznek SSL titkosítással. Ez a változás, a “Nem biztonságos” felirat meglepheti az ilyen weboldalak, webshopok látogatóit.

A felhasználók biztonságos internetes böngészése érdekében tett lépések első állomása, hogy az 56-os Chrome a címsávban jelzi, a jelszó, vagy a hitelkártya adatokat kérő oldalakon, ha nem HTTPS protokollal, tehát “Nem biztonságos” módon üzemelnek.

https-blog-image-1-1024x401

A közelgő, következő Chrome verziónál, az összes nem HTTPS oldalt “Nem biztonságos” címkével fogja jelölni inkognitó módban, mert a felhasználók gyakran használják ezt az üzemmódot magánéletük megőrzése érdekében.

Az utolsó lesz a jó öreg HTTP száműzésére tett lépések között, hogy a Chrome minden üzemmódban, a sima HTTP protokolt használó oldalak címkézése az alábbi képen látható módon fog történni:

https-blog-image-2-1024x497

Mi a teendő, ha a webhelye nem HTTPS alapú

Javasoljuk, első lépésként nézzen utána, hogy a tárhely szolgáltató által biztosított adminisztrációs felületeken, hogyan lehet beállítani az SSL használatát. A tárhely szolgáltató segítséget ad az Ön számára a leginkább megfelelő SSL tanúsítvány kiválasztásában, hiszen magánszemélynek nem szükséges olyan adatokat igazoló tanúsítvány kiállítása mint egy bankkártya adatokat kezelő webáruház, vagy bank weboldala esetében.

A Google is kiadott egy műszaki leírást, hogyan kell végrehajtani az SSL beállítását a weboldalán. A Google kereső segítségével az SSL szóra keresve bár rengeteg leírást talál, de érdemes a tárhely szolgáltatójával kezdeni oldala biztonságosabbá tételét.

Kérjük, ossza meg ezt a bejegyzést, hogy minél szélesebb körben tudjanak róla, weboldalukat biztonságosabbá kell tenni a HTTPS / SSL alkalmazásával.

Forrás: googleblog

Pin It on Pinterest