A Facebook Messengerében már régóta, nemcsak az ismert smiley-kat használhatjuk érzelmeink, véleményünk kifejezési eszközeként, hanem animált és álló képekből álló grafikákat, matricákat is. Újabban a hozzászólásokban is használhatók a matricák, de mostantól a posztolásra feltöltött fotóinkat is díszíthetjük velük.

Matricával felturbózott poszt fotó készítése

A funkció az asztali Facebook böngésző alkalmazásba is megérkezett, de ha ön még nem látja a posztolandó kép feltöltése után az alábbi képen is látható – Matrica rátétele a képre – funkciót ne búslakodjon, néhány nap múlva önhöz is megérkezik.

matrica ráhelyezése a képre

Szóval, ha önnél már él a lehetőség, akkor feltöltött fotó négyzet alakú előnézeti képre fölé vigye az egeret, és kattintson a kör alakú Fénykép szerkesztése ikonra.

A már ismert Matrica könyvtárból válassza ki a képen elhelyezni kívánt matricát, kattintson rá, s az máris a fotóján lesz látható.

Több matrica is elhelyezhető a poszt képen

Persze több matrica is elhelyezhető, a képen elforgathatók, a méretűk változtatható (kék körben lévő nyilakat ábrázoló ikon), ha valamelyik mégsem tetszik, akkor a matricához tartozó X-re kattintva törölhetők.

Matricával felturbózott poszt fotó

Ha elkészült a matricával felturbózott poszt fotó elkészítésével, kattintson a jobb alsó sarokban a Kész gombra.

Aki a Facebook Messengeren is szeretne hasonlóan érdekesebbé tett képeket küldözgetni, annak a Facebook ingyenesen letölthető (Android), direkt erre való alkalmazását ajánljuk, amely a Facebook 2015-ös F8 konferencián bejelentett új Messenger bővítmények között is szerepel.

Pin It on Pinterest