illo-fxandroidphoneMagyar nyelven is elérhető a Firefox böngésző androidos készülékeken futó verziójának új kiadása. Számunkra örömteli, hogy régebbi, pl. Android 2.2-es verziójú tabletünkön is fut, amit a Google Chrome androidos verziója nem támogat.

Milyen újdonságok vannak a letölthető verzióban?

A tavaly alapjaitól újraírt – dinamikusabban működő és az Android rendszerbe jobban illeszkedő – verzió után sokan a magyar változatot hiányolták, amely bár készenlétben volt, mégsem kerülhetett be a kiemelten fontos nyelvek közé. A technikai akadályok elhárultak, így most már magyar nyelven is élvezhetjük a Mobil Firefoxot. A magyar mellett még a török nyelv került be ebben a verzióban a telepítő apk fájlba, ami ingyenesen tölthető le a Google play áruházból.

illo-fxandroidphone2A Firefox for Android további újdonságai közé tartozik a továbbfejlesztett kezdőképernyő, a most már a Google-ből ismert automatikus kiegészítéssel dolgozó címsáv, illetve az is, hogy egyszerűen megváltoztatható az alapértelmezett keresőmotor. (A Kiegészítők beállításai között a kiválasztott keresőmotorra hosszan nyomva a megjelenő menüben a „Legyen ez az alapértelmezett” lehetőséget kell kiválasztani. A „Letiltás” segítségével akár le is tiltható a kiválasztott keresőszolgáltatás.)

A mobilos böngésző egy felújított RSS-olvasót is tartalmaz, amellyel egyszerűen iratkozhatunk fel RSS-hírforrásokra. Ha egy webhely RSS-szolgáltatást biztosít, akkor az Intelligens címsávot hosszan nyomva kiválaszthatjuk a „Feliratkozás az oldalra” lehetőséget, és ezzel feliratkozunk az adott hírforrásra.

(forrás: hvg.hu)

Pin It on Pinterest