Figyelem! 2015. június 23-a után a weboldalakban, közkedvelten használt Like Box dobozok nem fognak működni. Aki addig nem cseréli le a jelenlegi kódot az újra, az a régivel nem tud lájkolókat gyűjteni.

Like box helyett Page plugin

A jelenlegi verzió (Like Box) több formában is beágyazható volt a weboldalba, s a beállításunknak megfelelően mutatta a rajongók számát, az oldalt kedvelő ismerősök képeit, illetve a hírfolyamot.

Az új Page plugin (Oldal bővítmény) ugyanezeket a funkciókat is ellátja, de az is bekapcsolható, hogy a Facebook oldal borítóképét is mutassa, illetve a dobozon elhelyezett megosztás gombbal a weboldalunkról is megosztható lesz a Facebook oldalunk. Ez a bővítmény nekünk jobban tetszik.

 

Fontos, hogy amíg a nyáron megszűnő bővítményeket akár három módon is  beépíthettük; az újakat, így a Page plugint is egyformán a Facebook aktuális JavaScript SDK segítségével jeleníthetjük meg weboldunkon. Attól függetlenül, hogy hány plugint (pl. videó beágyazás, oldal bővítmény, stb.) használunk egy-egy oldalon a JavaScript-et elég az elsőnél elhelyezni, után már csak a konkrét plugin megjelenítésére szolgáló kódokat kell beszúrnunk a megfelelő helyre.

2015. márciustól használható Facebook közösségi bővítmények

A márciustól megújult összes plugint megnézheti nálunk is, de a Facebook közösségi plugin kódok generálásának oldalán is, ahol azt is megtudhatja, hogy mely bővítmények nem fognak működni 2015. június 23-a után a Like Box-on kívül.

Pin It on Pinterest