Ez bosszantja a netezőket

mérges a netre200Csaknem minden harmadik magyar internetezőt zavarnak a YouTube videók alatt megjelenő hirdetések, míg a PR-cikkeket és a Google hirdetéseket hasznosnak tartjuk – derült ki egy az online reklámok megítélését vizsgáló független felmérésből. Az ügynökség kutatása arra nem kereste a választ, hogy mitől lesz jó vagy rossz egy hirdetés, ehelyett a magyar internetezőknek az egyes online hirdetési formákhoz való általános viszonyulását térképezte fel.

(tovább…)

Mit csináljak? TWOO-val zaklatom, az ismerőseimet

457-1-twooIdőnként különböző ismerősöktől kapok levelet “valaki@valahol.hu ismerősnek jelölt a Twoo-n, és szeretne kapcsolatba lépni veled” kérik, hogy vegyem fel velük a kapcsolatot a Twoo-n. Már többször leiratkoztam a levél alján lévő linken, mindig ezt a választ kapom “Leiratkoztál és nem fogsz több meghívót kapni a Valaki-ról vagy bárki mástól.”, de a levelek csak jönnek rendületlenül, persze mindig mástól. Időnként megkérdezem az adott ismerőst, hogy tud-e róla – meghívókat küldözget -, aki sokszor még azt sem tudja mi a Twoo.  😥 Sajnos nem tudja, hogy szüntethetné meg a nevében történő levél küldést, vagy a Twoo-s fiókját. (tovább…)

Mindenhol a Google veszi át a vezetést

A Google már évek óta nemcsak a jól ismert puritán weboldalt, és az azon helyet foglaló keresődobozt kínálja az internetezőknek, hanem számos egyéb szolgáltatást, amelyek egyre nagyobb szeletet hasítanak ki a kapcsolódó területekből. A kereséseken kívül az utóbbi időben a videostream, a mobil operációs rendszerek, a térképszolgáltatások, a levelezés és több más területen is hasonlóan kimagasló eredményt mutathatnak fel, bár a sikert hozó próbálkozásokra legalább annyi kudarc és visszavonulás jut. A lendületet azonban nem töri meg egy-egy összeütközés vagy visszaesés, így az első helyet egyre többször kaparintják meg.

(tovább…)

A Facebook beállította a rövid neved és megváltoztatta az e-mail címed!

A Facebook a napokban beállította azoknak a felhasználóknak a rövid nevét, akik ezt nem tették meg. Mi ez a rövid név? A böngésző címsorában a https://www.facebook.com/valaki.neve, amit a felhasználó nevéből képzett. Szerencsére akinek nem tetszik az így beállított név, az még tud rajta változtatni a [Fiókbeállítások] Általános menüpont, Felhasználónév lap szerkesztésével.

(tovább…)

Így tudhatjuk levelezésünket teljes biztonságban: Gmailtől az Outlookig!

Akinek gondot okoz az e-mailek biztonsági mentése próbálja ki a MailStore Home-ot, amelyből létezik ingyenes változat is, így saját levelezéséről bárki, bármikor készíthet vele biztonsági mentést. A napokban megjelent 7-es verzió letisztultabb, átláthatóbb felületet kapott, jobb támogatást építettek be a Microsoft Exchange Web Services-hez, illetve javítottak benne rengeteg apró hibát is. A program továbbra is képes biztonsági mentést készíteni POP3 vagy IMAP fiókokról egyaránt, így aki szeretne Outlook levelezéséről mentést, annak is jó választás, de az is hasznát veszi, aki inkább Gmail levelezéséről szeretne offline backupot.

A program Home változatát (amely otthoni felhasználóknak ingyenes), innen tölthetjük le. Használható egyébként portable (azaz hordozható) módban is.
Forrás: Techline.hu
Iratkozz fel hírlevelünkre, akkor időben értesülsz tippjeinkről, akcióinkról. 

Pin It on Pinterest