Ez bosszantja a netezőket

mérges a netre200Csaknem minden harmadik magyar internetezőt zavarnak a YouTube videók alatt megjelenő hirdetések, míg a PR-cikkeket és a Google hirdetéseket hasznosnak tartjuk – derült ki egy az online reklámok megítélését vizsgáló független felmérésből. Az ügynökség kutatása arra nem kereste a választ, hogy mitől lesz jó vagy rossz egy hirdetés, ehelyett a magyar internetezőknek az egyes online hirdetési formákhoz való általános viszonyulását térképezte fel.

(tovább…)

Mit csináljak? TWOO-val zaklatom, az ismerőseimet

457-1-twooIdőnként különböző ismerősöktől kapok levelet “valaki@valahol.hu ismerősnek jelölt a Twoo-n, és szeretne kapcsolatba lépni veled” kérik, hogy vegyem fel velük a kapcsolatot a Twoo-n. Már többször leiratkoztam a levél alján lévő linken, mindig ezt a választ kapom “Leiratkoztál és nem fogsz több meghívót kapni a Valaki-ról vagy bárki mástól.”, de a levelek csak jönnek rendületlenül, persze mindig mástól. Időnként megkérdezem az adott ismerőst, hogy tud-e róla – meghívókat küldözget -, aki sokszor még azt sem tudja mi a Twoo.  😥 Sajnos nem tudja, hogy szüntethetné meg a nevében történő levél küldést, vagy a Twoo-s fiókját. (tovább…)

Mindenhol a Google veszi át a vezetést

A Google már évek óta nemcsak a jól ismert puritán weboldalt, és az azon helyet foglaló keresődobozt kínálja az internetezőknek, hanem számos egyéb szolgáltatást, amelyek egyre nagyobb szeletet hasítanak ki a kapcsolódó területekből. A kereséseken kívül az utóbbi időben a videostream, a mobil operációs rendszerek, a térképszolgáltatások, a levelezés és több más területen is hasonlóan kimagasló eredményt mutathatnak fel, bár a sikert hozó próbálkozásokra legalább annyi kudarc és visszavonulás jut. A lendületet azonban nem töri meg egy-egy összeütközés vagy visszaesés, így az első helyet egyre többször kaparintják meg.

(tovább…)

Pin It on Pinterest