Aki a Facebook “alap” alkalmazását és hozzá a FB Messengert használja mobil telefonján, az nem csak azzal szembesül, hogy az 39,83 MB és a chates alkalmazás esetében 27,13 MB területet foglalnak, hanem azzal is, hogy a két alkalmazás erőforrás igénye miatt gyorsabban merül az akkumulátor, lassú WiFi, vagy “2G” mobilnet használata esetén akadozik, szinte használhatatlanok lesznek. Megjött a megoldás…   😛 

A január óta tesztelt Facebook Lite alkalmazás már nálunk is elérhető, így a belépő szintű telefonok tulajdonosai is élvezni tudják a Facebook közösségi funkciók legfontosabb elemeit, mint a hírfolyam olvasását, értesítések, posztolási lehetőség és a szöveges chat használatát.

Facebook Lite

Az Androidos alkalmazást gyorsan letölthetik és a telepítés után is kevesebb, mint 1MB-ot használó Facebook Lite gyorsan fog futni a belépő szintű telefon készülékeken és a lassú mobil, vagy WiFi hálózatokon is.

Az alacsony erőforrásigény ellenére a Facebook Lite egy teljes értékű alkalmazás, ha esetleg kipróbálná, akkor ingyenesen letöltheti a Google Play Áruházból. Ha a használatával kapcsolatban segítségre van szüksége először érdemes a Facebook Lite Súgóját elolvasni.

Pin It on Pinterest