Képek feltöltése az Instagramra asztali számítógépről

Az Instagram képek, rövid videók, történetek mobil eszközeink segítségével történő gyors megosztására szolgál. Hogyan osszuk meg egyszerűen a fényképezőgéppel készült, vagy az asztali számítógépen, laptopon tárolt képeket? Az Instagram.com asztali számítógépen történő használata során nincs lehetőség képek feltöltése, de találtunk erre egy nagyon jó megoldást.

Képek feltöltése az Instagramra asztali számítógépről – a megoldás Windowed

A Windowed úgy működik, mintha egy mobil böngésző lenne, amely lehetővé teszi az Instgram mobil webhelyének megtekintését közvetlenül a Mac vagy a Windows számítógépről. Az összes interakció, beleértve a bejelentkezést, közvetlenül az Instagram segítségével történik, így nem kell aggódnia, nem egy harmadik félnek adja ki adatait.

Négy okból érdemes használni a Windowed alkalmazást:

  1. Az első és legfontosabb, hogy közvetlenül az asztali számítógépéről, laptopjáról tud képet feltölteni az Instagram fiókba. 
  2. Könnyen tud másik felhasználó bejegyzéséhez hozzászólni, hiszen hiszen az egérrel és a billentyűzettel ezt mégiscsak felhasználó barátabb módon teheti meg mint az okostelefonján.
  3. Öt fiók között tud gyorsan, kényelmesen váltani a Windowed segítségével.
  4. A Windowed alkalmazás teljesen ingyenes mind a MAC és a Windows alapú PC-kre is. Nincsenek prémium verziók, vagy extra, rejtett díjak.

Töltse le és próbálja ki a Windowed alkalmazást, de ha Önnek egyszerűbb megoldása van szívesen vesszük, ha megosztja velünk.

WINDOWED letöltése itt

A Facebook videó borítót tesztel az oldalakon

A Facebook már többször kijelentette, hogy a preferált, többségi tartalom a platformjain a videó lesz. A videós tartalmak előtérbe helyezése nagyon jó lehetőség a különböző Facebook oldalak szolgáltatásainak, termékeinek bemutatására is.

Ma reggel egyik munkatársunk azt vette észre, hogy a Facebook egyes, általunk kezelt oldalakon lehetőséget ad a borítóképek videóra cserélésére.

Facebook videó borító teszt

Az üzenetben szerepelt a feltölthető videó borító paraméterei: min. 20, de max. 90 másodperces; legalább 820x312 pixel méretű videó tölthető fel, ami 16:6 arányú.

Ez rögtön felvet egy problémát, hiszen a mára általánosan használt 1920x1080 pixel felbontású HD videók 16:9 arányúak. Ebből az következik, hogy desktopon a videó nem fog beleférni a borítókép felületbe, viszont mobil klienseken igen. Az általunk kezelt oldalak közül csak néhányra lehetett videót feltölteni, s azt vettük még észre, hogy csak olyan Facebook kliens program verzióval lehetett megnézni, amilyennel engedélyezett a feltöltés. Amelyik felhasználónk kliens verziójában nincs engedélyezve, az nem is látta a már feltöltött videót, csak képként látta a borítót.

Az egyik partnerünk, a Duna Relax Hotel Facebook oldalára feltöltött videó borítót működés közben megnézhetik a megfelelő kliens verzióval rendelkező felhasználók.

video_boritokep02-700x284w

A feltöltött 16:9 arányú videó desktopon megjelenítendő helyzete függőlegesen is igazítható, viszont mobil eszközön (mint a lenti képen is látszik) a teljes méretében pompázik.

Facebook videó borító mobilon

Indítsa el a fenti videót teljes képernyő méretben.

A videó borító az oldalra történő belépéskor, böngésző frissítéskor automatikusan lejátszásra kerül, majd az utolsó képkockát fogja mutatni, amíg nem kattintunk a lejátszó gombra, vagy nem frissítjük a böngészőt. Ezért érdemes olyan képet rakni a végére ami önmagában is megállja a helyét mint borítókép. Egyébként, akiknek a Facebook fiókja még nem játsza le a videót, szintén a videó utolsó képkockáját fogja látni képként.

A videó borító felületén ugyan található hangerő szabályzó gomb, de automatikusan elindul a videó lejátszása, ezért jelenleg nem javasoljuk hangos videó feltöltését.

Micsoda lehetőségek vannak a Facebook videó borítóban,  reméljük az éles bevezetésére már nem kell sokáig várni!  😆 

 

Facebook videó beágyazása

Az elmúlt napokban, hetekben és a közeli jövőben is rengeteg újdonság jelent meg (fog megjelenni) a Facebookon. Ezek nagy része a vállalkozások számára is fontos segítséget ad a közösségi marketing céljaik megvalósításában. Megváltoztak a Facebook közösségi bővítményei (social plugins), néhány megszűnik, van amelyik átalakult és jött újabb is, a Facebook videó beágyazása. (tovább…)

Az Ön cégét is érinti a reklámadó

Egyetlen vállalkozás vezetője sem dőlhet kényelmesen hátra a karosszékében azt gondolván, hogy az ő cégét nem érinti a reklámadó: az Országgyűlés által elfogadott törvénymódosításban az önreklámozásra is kiterjesztett kötelezettség miatt minden vállalkozásnak plusz terhekkel kell szembenézni, legalábbis a jelenleg ismert rendelkezések szerint – hívja fel a figyelmet blogbejegyzésében Jancsa-Pék Judit, a LeitnerLeitner vezető tanácsadója. (tovább…)

Beágyazható Facebook bejegyzések fejlesztése

Még nincs egy éve, hogy a Facebook elérhetővé tette, hogy Facebook bejegyzéseinket beágyazhassuk weboldalakba, blogokba, s ezzel még nagyobb nyilvánosságot adjunk azoknak úgy, hogy a hozzászólás, megosztás, lájkolás lehetősége megmarad. A beágyazás nagy hátránya volt, hogy csak fix szélességben lehetett végrehajtani.

(tovább…)

Pin It on Pinterest