text overlay tool200Március közepén a Facebook eltörölte a borítóképek tartalmával kapcsolatos szabályokat, s csak a 20% feletti szöveg mennyiség tilalmát tartotta meg, ami a poszt alapú hirdetésekhez használt képekre is vonatkoznak. Április elején megosztottunk egy borítókép ellenőrző webes alkalmazást, de mostanra a Facebook is közzétette saját Text Overlay Tool megoldását.

Hogyan működik a Facebook szöveg ellenőrző eszköze?

A Facebook Text Ovelay Tool eszközének használata egyszerű: töltsd fel számítógépedről a használni kívánt borítóképet, vagy a poszt alapú hirdetéshez a képet, majd a “Show grid” nyomógomb segítségével helyezd el a képre az 5×5-ös rácsot, utána kattints azokra a rácsokra amelyikben szöveg van. Ha ötnél több rácsot jelöltél ki, akkor már nem felel meg a szabálynak.

text overlay tool 4

Ezen a poszt képen 5-nél több rács fedi a szövegeket – ezt nem lehetne, hirdetéshez felhasználni.

Nem mindegy az sem, hogy a szöveg a grafika részét képezi (pl. dobozon lévő “UP” felirat), vagy a szöveg utólag került elhelyezésre. A grafikai elemként megjelenő szövegek (pl. fényképezett házon, autó oldalán, terméken lévő felirat),  nem számítanak bele a tiltást érintő szöveg mennyiségbe.

Az alábbi borítóképen a szöveg egyik sarka kicsit belelóg a szomszédos cellába. Az információk szerint ilyen átcsúszások miatt még nem fogja levetetni a Facebook a képet.

text overlay tool 1

Használjátok a Facebook Text Overlay Tool eszközét a képfeltöltés előtt, s akkor nem kell bosszankodni, nem fogja a hirdetéseteket visszadobni a Facebook szöveg mennyiség túllépésének indokával. Ha hasznosnak találtad, oszd meg mások is megfelelő képeket töltsenek fel Facebook oldalukra.

·         The content of your Ad or Sponsored Story violates our Ad Guidelines.
·         Ads and sponsored stories in News Feed may not include images with more than 20% text.
·         We've created a deck that clarifies this new policy for ad images. Download the deck here: http://fbrep.com//SMB/TextPolicy.pdf
·         This will provide additional information and examples that are compliant with our advertising guidelines.
·         Before resubmitting your ad, please visit our Help Center at the link below:
https://www.facebook.com/help/468870969814641/
·         If you have read the guidelines in the Help Center but feel that your ad is compliant and was wrongly disapproved, please write in to us at https://www.facebook.com/help/contact/454537974582838?rdrhc.

Pin It on Pinterest