Bármilyen külső weboldalra beágyazhatók a facebookos bejegyzések, az így elhelyezett dobozból pedig rögtön lájkolni is lehet az adott weboldalt.

embedded posts

Te is kipróbálhatod!  😆

Fokozatosan kapcsolja be mindenkinél a Facebook a nemrég élesített Beágyazott bejegyzések funkciót. Az újdonság lényege, hogy egy-egy facebookos megosztást (szöveget vagy éppen képet) nem csak linkelni lehet majd a külső weboldalakon, hanem a bejegyzés egy az egyben beágyazható lesz a honlapokra.

embedded posts2

Az így elhelyezett doboz nem csak az adott tartalmat mutatja majd, hanem egyebek mellett egy olyan gombot is, amellyel rögtön lájkolni lehet a bejegyzést közzétevő oldalt vagy követni a felhasználót. Ez utóbbi esetben, tehát privát felhasználók esetén természetesen csak azokat a bejegyzéseket lehet majd külső oldalon beágyazni, amelyeket nyilvánosra állított közzétevőjük.

(forrás: hvg.hu)

Jó lenne már most kipróbálni?

A Facebook fejlesztői blogjában, a hír bejelentésénél található egy link, itt bárki kipróbálhatja a beágyazási kód generálását, majd a weboldalba történő beillesztés után annak működését. 


Facebook oldalunk egyik posztjának beágyazása

Ez pedig a próbához kapott kód, ami a fenti beágyazott megjelenést teszi lehetővé.

embedded posts3

A beágyazási kód kigenerálása néhány egyszerű lépésből áll:

  • A beágyazásra szánt nyilvános esemény, poszt URL-jének kimásolása a böngésző címsorából.
  • https://developers.facebook.com/docs/plugins/embedded-posts/ oldalon az URL of Story mezőbe a posztunk URL-jének bemásolása.
  • Get Code nyomógombbal a kód elkészítése, majd a kapott kód weboldalunkba illesztése.

Ugye milyen egyszerű? Ha tetszett a cikk oszd meg ismerőseiddel, s ha kipróbáltad hozzászólásban oszd meg velünk a beágyazott kódodat tartalmazó weboldali linkedet.

Pin It on Pinterest