logo_unreal_commander

Van, aki a Total Commanderre esküszik, más inkább a Windows beépített fájlmenedzserét, az Intézőt használja, ez azonban nem jelenti azt, hogy ne lennének alternatívák.

Funkciók tucatjait kínálja egy ingyenes fájlmenedzser – egy próbát mindenképpen megér.

Ez utóbbiak közé tartozik a magyar nyelvet is támogató Unreal Commander, amely innen tölthető le. A letöltése, majd az exe fájlra kattintással kezdeményezett telepítése után indíthatjuk. A megszokott kétpaneles ablak fogad, de mindenekelőtt megjelenési stílust kell választanunk a megadottak közül.

A fájlmenedzser nagy előnye, hogy eltérő színekkel mutatja a különféle típusú fájlokat, illetve a mappákat, így elég csak ránézni, hogy kiigazodjunk állományaink között. Ettől függetlenül persze csoportosításra is van lehetőség. Ugyancsak kedvező, hogy felül egymás mellett láthatjuk a csatlakoztatott meghajtókat, illetve azt is, hogy mennyi még a szabad hely rajtuk.

unreal commander

Akár a legfelső menüsorból, akár az alatta lévő, ikonokkal díszített sorból indulunk ki, számos funkció vár ránk. Lehetőség van fájlok keresésére, másolására, törlésére, átnevezésére, fogd és dobd műveletek végrehajtására, az állományokba történő gyors betekintésre, becsomagolt állományok kicsomagolására stb.

Beépített FTP kliens is van, azonban a hozzá kapcsolódó műveleteket csak akkor tudjuk elvégezni, ha előbb egy ingyenes licenc kulcsot igényelünk a program oldalán. A továbbiakban időnként majd adakozásra szólít fel a program, de ezt saját belátásunk szerint tehetjük meg vagy utasíthatjuk el.

(Forrás: hvg.hu)

A Total Commandernél már megszokott beépülő modulokat is tölthetsz le:

A licenc kulcsok létrehozása és frissítése teljesen ingyenes. A kulcs beszerezhető automatikusan az Unreal Commander segítségével, vagy manuálisan ezen oldal használatával. A kulcsok létrehozásakor és frissítésekor egy vagy több Rendszer
ID-t (amit az Unreal Commander hoz létre a licenc kezelőben) birtokolhatsz. 


KULCSOK LÉTREHOZÁSA/FRISSÍTÉSE

Pin It on Pinterest