Az Ön cégét is érinti a reklámadó

Egyetlen vállalkozás vezetője sem dőlhet kényelmesen hátra a karosszékében azt gondolván, hogy az ő cégét nem érinti a reklámadó: az Országgyűlés által elfogadott törvénymódosításban az önreklámozásra is kiterjesztett kötelezettség miatt minden vállalkozásnak plusz terhekkel kell szembenézni, legalábbis a jelenleg ismert rendelkezések szerint – hívja fel a figyelmet blogbejegyzésében Jancsa-Pék Judit, a LeitnerLeitner vezető tanácsadója. (tovább…)

Fájl konvertálás a felhőben

Fájl konvertálásTalálkozott már olyan fájllal (kép, hang, videó, tömörített…), amit a számítógépére telepített programjai nem tudtak beolvasni? Mit szokott ilyenkor csinálni? Valószínűleg keres a Google segítségével egy alkalmas segédprogramot, amit talán soha többé nem fog használni. Ha valamilyen “felhő drive”-on (Google Drive, Dropbox) tárolt fájllal gyűlik meg a baja, akkor előtte még le is kell tölteni a számítógépére. Amit eddig írtunk elfelejtheti, van egy nagyon jó megoldás.  🙂

(tovább…)

Vége a férfias internetnek Magyarországon?

internet a nokeA korábbi évek során az online világban uralkodó „férfi dominancia” mára már szinte teljesen eltűnt, a nemek aránya kiegyenlítődött. Magyarországon a férfiak és a nők internetezési szokásai nagyjából megfelelnek az európai uniós tagállamok átlagának. Az eNET – Telekom „Jelentés az internetgazdaságról” kutatássorozatának aktuális anyaga a férfiak és a nők számítógép- és internet-használati szokásaival foglalkozik.

(tovább…)

Ez a legnépszerűbb webböngésző

A Google Chrome-nak kevesebb, mint öt év kellett ahhoz, hogy a világ minden kontinensén beelőzze vetélytársait.

A webes látogatások alapján számoló StatCounter adataiból készített Statista-grafikonon jól látszik, hogy mindenhol a zölddel jelzett Google Chrome vezet. Míg Európában csak néhány százalékkal vezet a Firefox előtt, addig Észak-Amerikában az Internet Explorert előzte be nem sokkal, Dél-Amerikában viszont a maga 62 százalékával mindenkire alaposan ráver a Google böngészője. A Chrome nemzetközi részesedése 43 százalékos, míg a második IE-nek 25, a harmadik Firefoxnak pedig 20 százaléka van.

ChartOfTheDay_1241_Global_browser_market_share_n

 

(Forrás: hvg, statista.com)

Így készíthet különleges videót három egyszerű lépésben

shotclipAzt hihetnénk, egy jópofa, látványos videó elkészítése nagy szaktudást igényel. Egy ügyes szolgáltatás azonban rácáfol erre.

Azt persze nem állítjuk, hogy a ShotClip nevű szolgáltatás segítségével készített videónkat azonnal be kellene nevezni valamelyik, nagy nemzetközi megmérettetésre; azonban arra, hogy meglepjük „tudásunkkal” családtagjainkat, barátainkat, remekül megfelel.

(tovább…)

Pin It on Pinterest