FilemailSzámos olyan szolgáltatás található a neten, amelyekkel nagyméretű fájlokat oszthatunk meg, megoldva a hagyományos levelezők ezzel kapcsolatos problémáját. Íme, egy újabb ilyen szolgáltatás, amely magasra tett méretkorlátja miatt mindenképpen megér egy próbát.

Akár 2 GB-os állományt is küldhetünk (pontosabban megoszthatunk, és így elérhetővé tehetünk) a FileMail szolgáltatással, amelynek a használatához nincsen szükség semmiféle regisztrációra. Lépjünk fel az oldalra, ahol egy, a végletekig leegyszerűsített felület fogad: itt bizony mindent a célszerűségnek rendeltek alá.

Írjuk be partnerünk mailcímét, majd a sajátunkat, s esetleg fogalmazzunk meg a címzett számára egy rövid üzenetet. A Browse for files gombra kattintva választhatjuk ki a küldendő állományokat (igen akár többet is egyszerre). Azonnal láthatjuk a fájlok méretét, sőt a szolgáltatás készségesen össze is adja ezeket, így figyelhetjük, mikor érjük el a 2 GB-os korlátot.

How does it work?

A Send gombra kattintva már küldhetjük is az értesítést a címzettnek, aki ezután megkapja majd üzenetünket, illetve a letöltési linket. Mi is kapunk majd egy e-mailt, hogy rendben lezajlott minden. A FileMail ingyenes verziójában van néhány megkötés: 10 alkalommal tölthető le egy fájl, illetve csak 3 napig őrzik meg a szerveren. A 2 GB-os korlát előnyeit nézve azonban elmondható, ezek olyan megkötések, amelyeket jól lehet tolerálni.

(Forrás: HVG.HU)

Pin It on Pinterest