shotclipAzt hihetnénk, egy jópofa, látványos videó elkészítése nagy szaktudást igényel. Egy ügyes szolgáltatás azonban rácáfol erre.

Azt persze nem állítjuk, hogy a ShotClip nevű szolgáltatás segítségével készített videónkat azonnal be kellene nevezni valamelyik, nagy nemzetközi megmérettetésre; azonban arra, hogy meglepjük „tudásunkkal” családtagjainkat, barátainkat, remekül megfelel.

Mivel webes szolgáltatásról van szó, semmit sem kell letöltenünk a gépünkre, egyszerűen fel kell lépnünk a ShotClip oldalra. Érdemes először megnézni a site működését bemutató videót (akár itt az oldalunkon, a cikk alatt), majd tovább is léphetünk a Get Started gombra kattintva.

Itt különféle témák közül választhatunk, majd a szolgáltatás segítségével lépésről lépésre felépíthetjük videónkat. Mindehhez részletes angol nyelvű segítséget is kapunk, s ha ezen átrágjuk magunkat, máris megérthetjük, milyen lépésekből is kell állnia egy profinak ható filmecskének.

shotclip2

Így készülhet el a ShotClip segítségével látványos videónk három lépésben.

Ha már kellően kiokosodtunk, akkor egy rövid regisztrációt követően hozzá is kezdhetünk a videokészítésnek. Egy jól áttekinthető felületen dolgozhatunk, ahova képeket, videókat, hangokat egyaránt feltölthetünk, majd a fogd és dobd módszerrel dolgozhatunk. Filmecskénkbe effekteket és látványos átmeneteket is tehetünk. Valamennyi lépést követően egy előnézeti ablakban megtekinthetjük, éppen hogyan áll a videónk.

Ha már elégedettek vagyunk az eredménnyel, akkor a Publish and Share gombra kell kattintanunk, majd egy új ablakba jutunk, és innen oszthatjuk meg művünket a nagyvilággal. Annyi megkötés azért van, hogy ha teljesen ingyen akarjuk ezt tenni, a szolgáltatás logója rákerül a filmünkre.

 

(Forrás: HVG.hu)

Ha kipróbálták mutassák meg az eredményt, töltsék fel Facebook oldalunkra  😉

Pin It on Pinterest