Elmenthetjük a Facebook hírfolyamunk bejegyzéseit későbbi olvasáshoz, megnézéshezA hét elején jelentek meg a hírek arról, hogy a Facebook készített egy új funkciót, amivel az üzenőfalunkon megjelenő hozzászólásokat (posztokat), hely bejegyzéseket, eseményeket, zenéket, videókat elmenthetjük későbbi olvasáshoz, megnézéshez. Mára mindenkinél aktiválódott ez az igazán hasznos funkció, ezért megmutatjuk,  így használhatja a Facebook új, mentés funkcióját.

A mentési lehetőség akkor hasznos, amikor csak pár percre Facebookozunk, de néhány hosszabb idő alatt elolvasható/megnézhető dolog jön szembe az üzenőfalon. Ilyenkor a bejegyzés melletti nyílról lenyitható parancslistában tudjuk az olvasólistánkba menteni az adott tartalmat. A listánkat csak mi láthatjuk, ahogy arról sem értesül senki, hogy éppen mentettünk rá valamit.

Elmenthetjük a Facebook hírfolyamunk bejegyzéseit későbbi olvasáshoz, megnézéshez

A mentett elemeket önálló alkalmazásban, kategorizálva tudjuk megtekinteni.

A mentett elemek a bal oldali menüben lévő, könyvjelzős ikonnal jelzett “Mentve” menüpontra kattintva hozhatók be. Az olvasólista tartalmát – amit ide kattintva közvetlenül is elérhet – hét kategóriába sorolj a Facebook: Hivatkozások (ide kerülnek a cikkek), Helyek, Zene, Könyvek, Filmek, TV-műsorok, Események.

Reggel még a magyar szórend szerint a “mentése” szó a menüpont végén volt (bal oldali kép), így hosszabb bejegyzések esetén csak akkor lehetett látni, ha az egérkurzort a menüpont felett tartva jelent meg a “… mentése” szó is. Néhány órával később már “Mentve: bejegyzés szövege” lett a sorrend (jobb oldali kép).

posztok mentése posztok mentése 2

Mint feljebb említettük az elmentett posztokat kategorizálva tudjuk megtekinteni, a mentés ideje alapján sorba rendezve. A mentésekből a kívánt elem jobb felső sarkában lévő X-re kattintva tudjuk azt törölni. Ami valójában nem törlés, hanem az archiváltak kategóriába történő áthelyezés. Végleges törlést az archiváltak kategóriában tudunk végrehajtani, illetve az elemet visszahelyezni az eredeti kategóriába.

posztok mentése - alkalmazás3 posztok mentése - alkalmazás4

A mobilos alkalmazások frissítése azokon is elérhető lesz a mentés funkció.

posztok mentése - alkalmazás mobilra

Ha érdekesnek találta a cikket ossza meg ismerőseivel, ha pedig hasonló tippeket szeretne olvasni látogassa meg a Lailanma Marketing Facebook oldalát.

Pin It on Pinterest