silverkey404

Silver Key fájlokat titkosít

Ha úgy gondoljuk, hogy valamelyik mappánkban érzékenyebb adatok vannak, érdemes titkosítanunk. Erre mutatunk egy igazán egyszerű módszert.

 

A Silver Key egy valóban egyszerűen használható titkosító program, amelynek többféle verziója is innen tölthető le. A letöltése, majd az exe fájlra kattintás után települ is a program, de valójában csak akkor vehetjük majd a birtokunkba, ha még a desktopra tett ikonjára kattintva átlépünk pár ablakon.

A továbbiakban kétféleképpen titkosíthatjuk a mappáinkat. Egyrészt a jobb egérgombos menübe új pontok költöztek, és ha közülük például a Create Parcel lehetőséget választjuk, majd egy jelszót is megadunk, akkor a program elkészíti a titkosított állományt. Mellette persze az eredeti mappa is megmarad, azonban ha úgy gondoljuk, ezt akár törölhetjük is. A titkosított mappa tartalmához a továbbiakban már csak a jelszó birtokában férhetünk hozzá.

silver key2

Van azonban egy másik módja is a titkosításnak: ha a Silver Key asztali ikonjára kattintunk, előkerül a program varázslója, és – igaz, kissé bonyolultabb módon, mint az előbb – lehetőség kínálkozik a titkosításra.

Ha a későbbiekben meg szeretnénk nyitni a titkosított fájlt, csak kattintsunk rá duplán, és adjuk meg a hozzá tartozó jelszót.

A letöltési oldalon a program hordozható változatát is megtaláljuk, ezt telepíteni sem kell, és bármilyen gépen használhatjuk.

(Forrás: hvg.hu)

Pin It on Pinterest