google search switch

Search Switch – Google Crome bővítmény

Azt szokták mondani, hogy amit a Google-lel nem találunk, az nincs is. Ez persze túlzás, mindenesetre az tény, hogy ügyesen választott keresőkifejezésekkel valóban rengeteg mindenre rábukkanhatunk a neten.

Még a valóban nagy tudású Google-t is tuningolhatjuk egy érdekes bővítménnyel.

Viszont még ezt a tudást is lehet tuningolni, pontosabban célzottabbá tudjuk tenni a keresést egy Chrome-bővítménnyel. A Search Switch innen tölthető le, és a Chrome újraindítása után egy kis jellel bővül a Google ablak, a keresőmező jobb oldalán.

Ha erre kattintunk, egy legördülő menüből választhatjuk ki, milyen oldalon szeretnénk célzottan keresni. A lista bőséges, szerepel benne a Gmail, a Facebook, az Amazon, a Twitter, az eBay, azaz elég sok a nagy oldalak közül.

google search switch2

Egy kattintás az egérrel, máris kutathat a képen látható helyeken.

 

Ha kiválasztjuk valamelyiket, máris egy speciális keresőablakba jutunk, ahol a szokásos Google felirat helyett a választott szolgáltatás logója látható, és a keresőkifejezés beírása után máris az adott oldalon folytathatjuk a kutakodást.

Mindez tulajdonképpen azt veszi le a vállunkról, hogy a hagyományos keresés során beírjuk például a site:facebook kifejezést.

A kapcsolódó oldalakhoz egyébként billentyűkombinációkkal is eljuthatunk: általában a bal egérgombot és a site nevére jellemző egy vagy két billentyűt kell lenyomnunk. A billentyűkombinációk listáját ezen a linken is elérjük.

(Forrás: hvg.hu)

Milyen böngészőt használsz? Ha Google Chromot, akkor mindenképp próbáld ki ezt a bővítményt  😉

 

Pin It on Pinterest