A Facebook-ot használók számára régóta elérhető az események szervezése, ami sok esetben nagyon jó közösségépítő eszköz, hiszen személyre szóló meghívásokat tudunk küldeni ismerőseinknek, és részletes statisztika áll rendelkezésünkre, hogy mi történt, hogyan reagáltak meghívásunkra.

Ma reggel a Google + is megörvendeztetett ezzel a hatékony eszközzel, az alábbi képen látható módon jelentett be az új esemény szervező, tudósító beépítését.

2012.06.28. Google+ események

Folytatódik a Google alkalmazások integrálása közösségi alkalmazásba, most a Google naptár volt soron.
Az eseményeket, azok létrehozásakor az előre beépített témák segítségével tehetjük látványosabbá, bannerben megjelenő animációk, képek közül válogatva. A témák módosíthatók, így még inkább személyessé tehetjük meghívónkat.

Az esemény adatainak megadása (esemény leírása, hely, időpont) mellett meghatározhatjuk, hogy a meghívottak is hívhatnak meg újabb vendéket, vagy sem; tölthetnek fel az eseményhez fotókat, vagy nem. Speciális beállításként a Google+ Hangout szolgáltatást is igénybe vehetjük, illetve megadhatjuk, hogy legyen nyilvánosan közvetített. Ez utóbbi funkció egy korlátozott számú részvevők számára szervezett konferencia esetén nagyon hasznos lehet, hiszen akik nem jutottak el az eseményre azok is értesülhetnek az ott történtekről.

A meghívás történhet név, Google+ körök, vagy e-mal cím alapján. A meghívottak reagálhatnak [Igen, Talán, Nem] módon, s mindenről e-mailben is értesít a Google.

Úgy gondoljuk, hogy az Esemény funkció beépítése nagyon fontos része a közösségi rendszereknek, így már itt volt az ideje, hogy a Google+ rendszerében is megjelenjen. Kezelése egyszerű, logikusan épül fel nekünk tetszik.

Osszátok meg velünk az esemény szervezővel kapcsolatos tapasztalataitokat, ötleteiteket!

Pin It on Pinterest