Hamarosan változik a Facebook oldalak idővonalának megjelenéseA múlt héten jelentette be a Facebook, hogy a felhasználói hírfolyam felületének egy éve húzódó fejlesztését elvégezték, az eredeti terveket elvetve, csak apróbb módosításokat hajtanak végre, letisztultabb felületet adnak. Erről számolt be nőnap előtt HGV.hu “Megint változik a Facebook, de ennek most örülni fog” cikkében. A változás mára egyik felhasználónkhoz megérkezett (nyugi jön mindenkinek) és a következő hír is megjelent a Facebook hírei között, hogy hamarosan változik a Facebook oldalak idővonalának megjelenése is. Nézzük, mi változik az üzleti oldalak idővonalának megjelenésén?

Mielőtt belemennénk a Facebook üzleti oldalak átdizájnolási őrületének megvizsgálásába vessünk egy pillantást, egy már átalakult személyes idővonal és a hírben közölt új oldal kinézetére.

Új felhasználói idővonal

Új felhasználói idővonal

Új oldal idővonal

Új oldal idővonal

Az egységesítés szembetűnő és az is, hogy az új rajongói oldal nagyon fontos grafikai, marketing elemét veszti el, hiszen hiányzik a jobb oldali képről a beépített alkalmazásokat megjelenítő három kép.

Az oldal idővonalon már nincsenek un. TAB-ok

A régi oldal idővonalon az utolsó feltöltött fotótól jobbra jelentek meg a beépített alkalmazásokat megjelenítő képek, TAB-ok.

Fő változások a napokban bevezetendő oldal idővonalon:

  • Frissült az idővonal bejegyzések, hozzászólásokat megjelenítő hírfolyam, amik már csak a jobb oldalon lesznek láthatók. (Nem lesz széles kiemelt poszt!).
    A bal oldali oszlopban lesznek láthatók az üzleti információk, elérhetőségi adatok, weboldal linkek, térkép, stb.,
  • Könnyebb lesz az oldal adminisztrációs eszközeinek elérése, hiszen az adminok mindig látni fogják a borítókép feletti menüt. A borítókép jobb oldalán láthatók lesznek a legfontosabb statisztikai adatok, hiszen a borítókép alól eltűnnek a lájk, a beszélt róla, járt itt… adatok.
  • Az Insight statisztikában egy újabb lapon fog megjelenni az oldalhoz felvett konkurensek statisztikáját megjelenítő felület.

Az említett Facebook hírben képekkel is illusztrálják a legfontosabb változásokat. Mit szól a újabb üzleti oldal, idővonal megjelenéshez? Önnek hiányozni fognak, az eltüntetett egyedi grafikai lehetőségek, a beépített alkalmazások szem előtt tartása?

Pin It on Pinterest