Google Street View feltérképezi Ausztriát – már az elkövetkező napokban megjelennek autóik, hogy a turistákat segítő felvételeket készítsenek, melyek néhány hónap múlva jelennek meg.

Google_Street_View_device_car-400x321w

Az Utcakép (Street View) 2007-es, amerikai egyesült államokbeli indulása óta mára eljutott odáig, hogy mind a hét kontinens helyeiről meg tud jeleníteni 360 fokos panorámaképeket. Kivételt képez ez alól Európa közepén Ausztria, amely fehér folt a térképen, de a Google azt szeretné, hogy véget vessen ennek a helyzetnek.

streetview-map-800x324w
A térképen látható kék területeken a Google már gyűjtött képeket az Utcaképhez.

Nemrégiben a Google egy sajtóközleményben bejelentette, hogy hamarosan újra kezdik Ausztria feltérképezését. Már július 19-én elindulnak a cég speciális autói, hogy 360 fokos panoráma utcaképeket készítsenek. Wolfgang Fasching-Kapfenberger a Google Ausztria szóvivője elmondta, hogy a cég nagyon motivált abban, hogy végre áthidalják a térképen ezt a szakadékot. Ulf Spitze a Street View programmenedzsere szerint ez a turisták számára különösen fontos, hiszen nagy segítséget jelentenek számukra a Street View szolgáltatásai.

Nem ez az első kísérlet, hogy a Street View feltérképezze Ausztriát. 2010-ben a cég autói már megjelentek az osztrák utakon. Az osztrák adatvédelmi bizottság engedélyezte a munkát, de nagy viták után számos feltételhez kötötte, amiért a Google a projekt leállítása mellett döntött.

Mostanra a Street View már minden tekintetben megfelel az osztrák adatvédelmi törvényeknek, ezt megerősítette az illetékes adatvédelmi hatóság is. Ennek megfelelően a Google lehetőséget biztosít a fotók által érintett embereknek, hogy az őket, házukat, vagy autójukat érintő felvételek törlését kérjék.
Ahogy más országokban is a Google anomizálja a fotóit, elhomályosítja járókelők arcát, a gépjárművek rendszámát. 2011 óta alapkövetelmény, hogy az érzékeny helyek pl. iskolák, templomok közelében az egész ember képét felismerhetetlenné teszik nem csak az arcát, s a WiFi hálózatokat is tilos megjeleníteni a térképen.

A Google Street View autói Ausztriában első körben Bécs, Linz, Grác utcáit fogják bejárni 2017. július és november között.
streetview-map2-700x370w

Forrás: derStandard.at

Külső panoráma képek

… a Google Keresőben, Google Térképen történő megjelenés érdekében.

Belső panoráma képek

… a Google térképen vagy a weboldalán elhelyezhető virtuális séták megjelenítéséhez.

További részletek, referenciák, megrendelés

Fokozza láthatóságát:

készíttessen fotót a Google Utcakép által megbízhatónak minősített Lailanma Marketinggel.

A megfelelő étterem, kávézó vagy szálloda, eladásra kínált lakás, ingatlan, birtok kiválasztása sokszor nehéz döntés. Készíttessen kiváló minőségű virtuális bemutatót, hogy az emberek már a megérkezésük előtt bejárhassák a helyszínt. Ezek a látványos virtuális bemutatók segítenek elnyerni a leendő vendégek és ügyfelek bizalmát.

Google Utcakép megbízható minősítés

Pin It on Pinterest