google-+403Új funkciókkal erősít a Google Plus. A legfontosabb változás a bejegyzések beágyazhatósága más oldalakba.

A Google a hivatalos blogban jelentette be tegnap, hogy további eszközökkel kívánják népszerűsíteni a közösségi szolgáltatást, a Google+-t. Ezek közül a legfontosabb, hogy (a Facebook nemrég bevezetett megoldásához hasonlóan) a bloggerek és a tartalomgyártók mostantól beágyazhatják bejegyzéseiket más oldalakra is.

A beágyazás gyakorlatilag úgy működik, mint pl. a YouTube-nál: a felhasználó egy legördülő menüben választhatja a beágyazás funkciót, majd a megkapott kódot beágyazhatja a kívánt weboldalba. Fontos megjegyezni, hogy a beágyazott poszt az új oldalon interaktív, vagyis ott is működnek a Google+ funkciók. A megoldást korábban partnereknél (Sports Illustrated, National Geographic) tesztelték, és most már bárki számára elérhető.

google+-bejegyzes-beagyazasa700

A másik új lehetőség az úgynevezett Author Attribution: ez röviden azt jelenti, hogy ha egy szerző egy adott weboldalra a Google+ azonosítójával és jelszavával jelentkezik be, akkor a feltöltött írás összekapcsolódik a feltöltő Google+ profiljával. Ez a cégek közötti együttműködést feltételezi, ezért jelenleg csak korlátozottan működik, két platformon: a WordPress-en, illetve a Typepad-en, de a jövőbe növelni fogják az elérhető platformok számát.

authoriship program

Forrás: itcafe.hu és googleplusplatform.blogspot.hu

 A Facebookon már néhány hónapja bevezetett poszt beágyazást weboldalba, most végre a Google+ -on is megjelent  :lol:. Ki fogja próbálni?

Pin It on Pinterest