A napokban néhány fontos, új funkció jelent meg a Facebookon. Ezeknek egy része már régebben kiszivárogtatott, ilyen pl. a többszintű oldal adminisztrátorok beállítása, ami sokak problémájára ad megoldást, hiszen biztonsági szempontból problémát jelenthetett, ha minden adminisztrátor ugyanolyan joggal rendelkezett, így akár egymást ki is törölhették az oldal kezelői közül.
 
 
 
 
1. Kezdjük hát a legfontosabb újdonsággal a többszintű oldal adminisztráció bevezetésével.
Admin Roles - aminisztrátori szerepkörök beállítása
Admin Roles – aminisztrátori szerepkörök beállítása
 
A Marshable.com oldaláról kölcsönzött táblázat jól szemlélteti az új oldal menedzser szerepeket és a hozzátartozó jogokat, elvégezhető tevékenységet. Új szerepkörök a menedzser – Manager (régi oldal admin), tartalom létrehozó – Content Creator, moderátor – Moderator, reklámozó -Advertiser, analitika elemző – Insight Analyst
 
Bal oldali oszlop, fentről lefelé:Manage Admin Roles – Adminisztrátori szabályok állítása; Edit the Page and  Add Apps –  Oldal szerkesztése és alkalmazások hozzáadása; Create Post as the Page – Postok létrehozása az oldal nevében; Respond to and Delete Comments –  Reagálás és hozzászólások törlése; Send Messages as the Page – Oldal üzenetek küldése; Create Ads – hirdetés létrehozása; View Insights – statisztikák megtekintése.


2. A második nagyon egyszerű de fontos újdonság, hogy az oldal posztjai, kép és videó megosztása ütemezhetők, akár fél évre előre, 15 perces pontossággal.
Ütemezhető posztolás
A írására szolgáló ablak bal alsó sarkában lévő óra szimbólumra kattintva jeleníthető meg az ütemezés a képen látható módon.
 
3. A felhasználói fiók kezelésre szolgáló menüben megjelent a hirdetés kezelésének menüpontjai.
 
 
Egy ideje folyamatos fejlesztéseken esik át Facebook hirdetési rendszere. Többször adtunk mi is hírt arról, hogy milyen új típusú hirdetéseket lehet használni, hogy ezeket könnyen elérjük szinte minden kezelői felületen, így a képen látható területen is fő menüpontokként jelent meg.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nektek mi a véleményetek az újdonságokról, használni fogjátok az új funkciókat? Ha tetszett írásunk lájkold és pluszegyezd, illetve oszd meg, hogy ismerőseid is megismerhessék ezeket. Hírlevél olvasóinkat rendszeresen tájékoztatjuk cikkeink megjelenéséről, akcióinkról újdonságainkról, ha kíváncsi vagy ezekre itt iratkozhatsz fel.

Pin It on Pinterest

Read previous post:
Spam and Scam – avagy mire vigyázz a Facebookon

Több, mint 800 millió regisztrált felhasználóval jelenleg a Facebook számít a legnagyobb közösségi portálnak. Sokak számára a Facebook jelenti azt...

Close