phisingAz allfacebook.com és a Facerooks.com figyelmezetett a legújabb Facebook átverésre, aminek az a célja, hogy az oldal adminisztrátorok bejelentkezési adatait szerezze meg.

Az ilyen típusú csalások nagyon népszerűek a Facebookon. Üzenetükben a “Page Security Team” nevében, a logójukat használva közlik, hogy oldalunk megsértette a Facebook általános szerződési feltételeit és ezért felfüggesztik. Azt írják, hogy már küldtek e-mail is, de mivel nem reagáltál végleg felfüggesztik és kérik az account ellenőrzéséhez kattints a levélben szereplő linkre.

security_team

NE KATTINTS A LEVÉL ALJÁN SZEREPLŐ LINKRE (illetve ne adj meg semmilyen adatot) “http://apps.facebook.com/PageSeutityTeam” !!! 😡

Azt aki rákattintott elvitte a link egy Facebook alkalmazásnak kinéző weboldalra:

page_security_team_phishing

Bármikor látod ezt az oldalt, linket “apps.facebook.com/alkalmazásnév” tudnod kell, hogy nem a Facebook alkalmazása, ezt a hangzatos nevű oldalt csalók használják, adatok megszerzésére.

Az adathalászoknak leginkább a felhasználói nevetekre és a jelszavatokra fáj a foguk. Ha esetleg már megadtátok ezeket, azonnal változtassátok meg. Ha már nem megy, akkor a Facebook segítségével még megpróbálhatjátok visszaszerezni az irányítást a fiókotok fölött, de ez már nem egyszerű ügy.

A fiókod visszaszerzéshez látogasd meg a Facebook súgóját, változtasd meg e-mail címedet és jelszavadat, ellenőrizd számítógépedet egy megfelelő antivírus programmal (lehet, hogy a csaló telepített valamit a gépedre), értesítsd családodat, barátaidat. Ne ess pánikba lehet, hogy több időt vesz igénybe a helyzet megoldása, de a gyors cselekvés nagyon fontos az eredményesség érdekében.

Ne hagyd, hogy barátaid, ismerőseid beleessenek ilyen csapdába, ezért osszd meg ezt a cikket, illetve, ha hasonló csalásról van tudomásod azt oszd meg velünk!

Pin It on Pinterest