2015. februárban megérkeztek a Felhívás gombok a Facebook üzleti oldalakhoz, amelyek segítségével mérhető módon irányíthatjuk céljainknak megfelelően weboldalunkra, webshopunkra a látogatókat. Tudta, hogy a Facebookra feltöltött videókra is elhelyezhet Felhívás gombot?

Amelyik oldalon már megjelent (fokozatosan vezeti be a Facebook, így előfordulhat, hogy az Ön oldalán még nem látható), ott használhatjuk ezt a remek marketing eszközt.

Nézzük meg lépésről-lépésre, hogyan lehet hozzáadni a Facebook oldal videójához a Felhívás gombot.

1. lépés: A Facebook oldalán, az állapot frissítése doboz tetején kattintson a Fénykép/videó linkre, majd a Fényképek/videók feltöltése lehetőségre.

2. lépés: Válassza ki fájlrendszerén a feltölteni kívánt videót, majd indítsa el a feltöltést. Itt egy lista, ha tudni szeretné, hogy a Facebook milyen videó fájlformátumokat támogat.

3. lépés: Miután feltöltötte a videót, látni fogja a lehetőséget (pirossal bekereteztük), hogy elhelyezhet egy Felhívás gombot.

Felhívás gomb beállítása a videó feltöltése után

4. lépés: Miután rákattintott a “Felhívás megadása”-ra, akkor lehetősége van választani (1.), hogy mit szeretne gombbal mondani, üzenni, milyen lehetőséghez jut az érdeklődő. Ezután adja meg a Felhívás gombra kattintás után megnyíló oldal, webshop, esetleg hosszabb videó, stb URL-jét (2.).

A megfelelő Felhívás kiválasztása és a hozzá rendelhető link adatok kitöltése

Amennyiben az URL-cím megadásával megfelelő a  Főcím (3.) és a Hivatkozás leírása (4.), akkor már kattinthat is a Küldés gombra; ha módosítani szeretné, akkor írja át a mezőket. Érdemes a Főcímet és a Hivatkozás leírását úgy kitölteni, hogy a látogatók megfelelő tájékoztatást kapnak arról, hogy a Felhívás gombra kattintás után mit fognak látni.

5. lépés: Ellenőrizze le, hogy jól működik-e a Felhívás gombja, nézze meg a videót! Miután véget ért láthatja a videó felületén megjelenő Felhívás gombját, kattintson rá!

Működő felhívás gomb a videó végén.

Sok új látogatót, vásárlót, érdeklődőt kívánunk a Facebook oldalakon és azokra feltöltött videókon elhelyezett, Felhívás gombok által elért “átirányítással”! A videó Felhívás gomb nem módosítható, a már felöltött videókra utólag nem elhelyezhető (ebben a pillanatban), csak új feltöltés során adható a videónkhoz.  🙄 

 

Pin It on Pinterest