mark-zuckerberg600x450

fotó: Reuters / Stephen Lam

A Facebook nemrég bejelentette, hogy rangsorolja a hírfolyam tartalmát és száműzi az alacsony minőségű fotókat, tartalmat. A felhasználók ezután a minőségibb tartalmakat fogják látni az aranyos mém fényképek – mint pl. Lolcats – ellenében.

A cég egy belső felmérésre hivatkozik, ami azt mutatja, hogy az emberek szívesebben kattintanak a minőségi tartalmú cikkekre, a legújabb hírekre, a kedvenc sport csapatra vagy egy közös eseményere, mint a legújabb mémekre.

Hamarosan kezdődik a munka, hogy megkülönböztesse a magas színvonalú  cikkeket a mém fotóktól…

Az nem egészen világos, hogy a Facebook hogyan fogja megkülönböztetni a minőséget a mosolygós macska stílusú mémektől, de azt ígérik hogy kevesebb fogjuk látni.

A fejlesztés kapcsolódik az új keresési rendszerhez, ami azt jelenti, ha olvas egy cikket, akkor az ismerősök által olvasott hasonló tartalmukat is mutatni fogja a Facebook.

DisplayMedia

Nem sokkal azután, hogy rákattintott egy linkre a hír elolvasásához, legfeljebb három hasonlót fog látni, hogy segítsen megtalálni az érdeklődésének megfelelő tartalmakat.

Ez azt is jelenti, hogy egy régebben olvasott hír, vagy az ahhoz hasonlók időnként meg fognak jelenni a hírfolyamban, ha az ismerősök olvassák, hozzászólnak, vagy megosztják azokat.

Mi a véleménye a változásokról, Ön mire kattint? Írja meg nekünk a véleményét hozzászólásban, s ha tetszett a cikk, akkor ossza meg ismerőseivel.

Pin It on Pinterest